València, en el punt de mira dels inversors estrangers

Puja el preu de la rajola en els punts més turístics de la Comunitat Valenciana amb un creixement destacat per part dels estrangers

Guardar

València, en el punt de mira dels inversors estrangers

La rajola torna a ocupar les portades dels mitjans. Un clima únic, una oferta turística i gastronòmica variada i sobretot una estabilitat econòmica i política són els factors principals que converteixen a València en una de les zones on tornar a confiar en les inversions immobiliàries per part d'estrangers. De fet, un estudi de pisos.com revela que València encapçala la pujada de preus de l'habitatge de segona mà.

València, una de les principals capitals d'Espanya, no es manté allunyada a aquesta realitat i també està experimentant aquests canvis. El preu de l'habitatge en la ciutat del Túria ha crescut un 8,5% des de fa un any, segons dades de la societat de taxació TINSA. Si el preu mitjà per metre quadrat en el primer trimestre de 2017 se situava en els 1.154 euros; actualment es troba en els 1.253 euros. Per a veure-ho sobre la pràctica, en el cas d'un habitatge de 70 metres quadrats, el seu preu hauria augmentat des dels 80.780 euros fins als 87.710 euros en tan sols un any. Aquest preu contrasta amb el màxim històric al que van arribar les taxacions a finals de 2007, quan cada metre quadrat dels habitatges per a ús residencial en la capital de la Comunitat Valenciana es va arribar a valorar per 2.402 euros. Des d'aqueix moment, els preus van caure en picat fins als 1.090 euros/metre quadrat en 2015, des de quan es va començar a recuperar.

Segones residències o fins i tot el trasllat de les seues empreses al nostre territori són les peticions més comunes. València Extra ha parlat amb una de les empreses especialitzades precisament en aquest àmbit i amb oficina a València, Tax, Lawyers and Architects. Juan Carlos Marhuenda, advocat expert en dret immobiliari i urbanisme de TLA, considera que "estem assistint a un client que prefereix fins i tot ciutats com València o el centre que fins ara era bastant rar trobar a un client que comprara en el Carmen o zones en les quals no hi ha platja". En eixe sentit Marhuenda afig que els compradors destaquen que "ens agrada València. El tipus de vida que hi ha per ací, els serveis, etc"

Un altre dels detonants claus és la situació d'estabilitat política de la nostra terra. Enfront d'un estancament del preu de l'habitatge en zones com Barcelona, València comença a destacar i de fet, des de l'inici del procés, moltes són les empreses que han optat per traslladar les seues seus a València o Alacant. Segons un estudi de la taxadora Tinsa, enfront de l'estancament del preu a Barcelona durant els tres últims trimestres, Madrid, València o Sevilla pugen amb força en el preu de la rajola.

En aquesta línia, Julio Merelo, expert en dret civil de TLA, considera que els estrangers aposten per invertir a València per "pels bons preus, pel mar, la gastronomia". Des de la presa de decisió fins al procés final de la compra, els estrangers recorren a l'assessorament jurídic. En aqueix sentit, Lucía Ortega, experta en dret immobiliari i processal de TLA, ha ressaltat el tracte i la immediatesa com els aspectes més valorats. "Agraeixen que els entenguem i que els enviem tota la documentació en el seu idioma", assenyala Lucía.

'Enfront de l'estancament de Barcelona, els estrangers opten per un habitatge a València per tot el seu potencial'

L'èxit de les plataformes de pisos turístics situa de nou a València en el punt de mira de les inversions en la rajola. Davant la mínima rendibilitat que ofereixen els bancs a tot el món, la compra d'un pis en la capital del Túria per a llogar-ho a través d'aquestes plataformes es converteix en una alternativa molt interessant per als inversors estrangers.

Destacats