València dirà No a la Violència de Gènere el 13 de novembre amb una marxa i activitats esportives

València dirà No a la Violència de Gènere el 13 de novembre amb una marxa i activitats esportives
18/10/2016 -

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha presentat este dilluns la I Marxa contra la Violència de Gènere, de la qual ha dit que “és una fita i representa tot el que volem que simbolitze. Pretén ser un espai de trobada des de l’àmbit esportiu per a sensibilitzar i conscienciar a tota la població sobre la xacra que és la violència de gènere”.

Volem sumar tothom, i per açò hem volgut que siga una marxa, perquè tots puguen participar-hi i dir no a la violència de gènere. És una causa que mereix la pena perquè és una vergonya per a tota la societat”, ha subratllat Girau, sobre un esdeveniment que pretén involucrar famílies, parelles, col·legis i qualsevol col·lectiu social per a educar en la lluita contra la violència de gènere.

La I Marxa contra la violència de gènere, de caràcter no competitiu, se celebrarà el diumenge 13 de novembre, sobre un recorregut de 5’5 quilòmetres, amb eixida i arribada en el passeig de l’Albereda i travessarà el pont de les Flors per a recórrer la ronda interior: Colom, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueria i el pont de l’Exposició per a tornar a l’Albereda.

La recaptació de la inscripció, que serà d’un euro simbòlic i que es pot realitzar en les plantes d’esport dels centres d’El Corte Inglés a València de Pintor Sorolla, avinguda de França i Nuevo Centro, es destinarà a l’Associació Alanna, que treballa contra l’exclusió social i a favor de la integració i la igualtat de les dones a través de programes amb els col·lectius més vulnerables, com a menors o famílies.

A més de la marxa, l’organització ha preparat diferents activitats complementàries i d’animació, com a classes col·lectives de fitness llatí, exhibicions de diferents disciplines esportives i tallers realitzats per algunes de les associacions que treballen amb el col·lectiu de dones maltractades.

Chelo Álvarez, presidenta de l’Associació Alanna, ha volgut “agrair a la regidoria, perquè esta Marxa és una fita històrica, perquè unir l’esport per a lluitar contra esta xacra constituïx una activitat molt important i té molt simbolisme per la sensibilització de la ciutat; per açò hem volgut també donar a este esdeveniment un aire festiu, lúdic, perquè càpia tota la família, perquè l’important és sensibilitzar per a contrarestar esta xacra”.

La I Marxa contra la violència de gènere està organitzada per la Fundació Esportiva Municipal amb la col·laboració de l’Associació Nosaltres Esportistes, Divina Pastora Segurs, El Corte Inglés, Coca-cola i La Caixa.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra