caixa popular

València dirà No a la Violència de Gènere el 13 de novembre amb una marxa i activitats esportives

València dirà No a la Violència de Gènere el 13 de novembre amb una marxa i activitats esportives
18/10/2016 -

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha presentat este dilluns la I Marxa contra la Violència de Gènere, de la qual ha dit que “és una fita i representa tot el que volem que simbolitze. Pretén ser un espai de trobada des de l’àmbit esportiu per a sensibilitzar i conscienciar a tota la població sobre la xacra que és la violència de gènere”.

Volem sumar tothom, i per açò hem volgut que siga una marxa, perquè tots puguen participar-hi i dir no a la violència de gènere. És una causa que mereix la pena perquè és una vergonya per a tota la societat”, ha subratllat Girau, sobre un esdeveniment que pretén involucrar famílies, parelles, col·legis i qualsevol col·lectiu social per a educar en la lluita contra la violència de gènere.

La I Marxa contra la violència de gènere, de caràcter no competitiu, se celebrarà el diumenge 13 de novembre, sobre un recorregut de 5’5 quilòmetres, amb eixida i arribada en el passeig de l’Albereda i travessarà el pont de les Flors per a recórrer la ronda interior: Colom, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueria i el pont de l’Exposició per a tornar a l’Albereda.

La recaptació de la inscripció, que serà d’un euro simbòlic i que es pot realitzar en les plantes d’esport dels centres d’El Corte Inglés a València de Pintor Sorolla, avinguda de França i Nuevo Centro, es destinarà a l’Associació Alanna, que treballa contra l’exclusió social i a favor de la integració i la igualtat de les dones a través de programes amb els col·lectius més vulnerables, com a menors o famílies.

A més de la marxa, l’organització ha preparat diferents activitats complementàries i d’animació, com a classes col·lectives de fitness llatí, exhibicions de diferents disciplines esportives i tallers realitzats per algunes de les associacions que treballen amb el col·lectiu de dones maltractades.

Chelo Álvarez, presidenta de l’Associació Alanna, ha volgut “agrair a la regidoria, perquè esta Marxa és una fita històrica, perquè unir l’esport per a lluitar contra esta xacra constituïx una activitat molt important i té molt simbolisme per la sensibilització de la ciutat; per açò hem volgut també donar a este esdeveniment un aire festiu, lúdic, perquè càpia tota la família, perquè l’important és sensibilitzar per a contrarestar esta xacra”.

La I Marxa contra la violència de gènere està organitzada per la Fundació Esportiva Municipal amb la col·laboració de l’Associació Nosaltres Esportistes, Divina Pastora Segurs, El Corte Inglés, Coca-cola i La Caixa.

tags

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata