València celebra la II edició del Dia de l'Educació Financera

València celebra la II edició del Dia de l'Educació Financera

Amb motiu de la celebració de la II edició del Dia de l’Educació Financera i amb l’objectiu d’acostar el món de les finances i els seus responsables a universitaris i al públic en general, la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF) celebrarà a València les efemèrides amb una taula redona al costat de Ibercaja titulada “Noves tendències per a la inversió” a les 18 hores. A més, durant tot el dia (de 10 a 18 hores), els ciutadans es podran acostar a un stand situat als voltants de l’edifici de Borsa de València (Palau Boïl d’Arenós) per a resoldre els seus dubtes sobre finances, en una iniciativa organitzada al costat de l’Institut BME i Borsa de València. Aquests actes s’integren dins del Pla d’Educació Financera (PEF), promogut pel Banc d’Espanya i amb el suport de nombroses institucions i entitats, com són la FEBF, Institut BME – Borsa de València, i Ibercaja, entre uns altres.

La iniciativa “Educació Financera vis a vis. Què li agradaria saber de la inversió en Borsa?” persegueix eixir a la trobada del ciutadà per a facilitar la comprensió d’alguns conceptes relacionats amb la inversió i traslladar-li la importància de la formació financera per a les persones en l’actualitat, així com la disposició de mitjans i institucions propers, ràpids i independents que estan al seu servei per a ajudar-lo a millorar la seua formació i resoldre alguns dels seus dubtes. En un estand situat a peu de carrer prop de la seu de la Borsa de València les persones interessades podran acostar-se i formular una pregunta sobre la inversió en Borsa. El personal responsable tractara de resoldre el seu dubte i orientar al ciutadà sobre on pot obtenir més informació. A les persones que s’acosten a arreplegar informació del estand o consultar sobre l’Educació Financera i la matèria proposada li les convidarà a realitzar un test completament anònim i que es respon en 5-10 minuts. Les seues respostes ajudaran a millorar les pròximes accions formatives que puguen dur-se a terme. A tot aquell que complete l’activitat realitzant el test proposat se li obsequiara amb un pendrive que conté la col·lecció completa de Fitxes i Guies de l’Inversor publicades per la CNMV al llarg dels últims anys.

D’altra banda, la taula redona “Noves tendències per a la inversió”, pretén donar a conéixer diferents alternatives financeres per a les pimes, així com les novetats jurídiques i les directrius europees per a les millors pràctiques en les entitats financeres com a garant d’un assessorament responsable i independent. A més d’això, els clients de serveis financers podran desenvolupar habilitats i coneixements sobre productes financers per a poder prendre decisions informades i optimitzar el seu benestar financer. L’acte comptarà amb l’obertura de Francisco Álvarez, Director General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme. Entre les ponències cal destacar: “Educació financera en temps d’incertesa. Com evitar errors comuns”, d’Isabel Giménez, Directora General de la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers; “Alternatives financeres per a les pimes 3.0” d’Adolfo Cervera, Director del centre de Negocis Empresa de Ibercaja València; “La MiFID i les certificacions professionals per a la banca”, de Joaquín Maldonado, Delegat EFPA Comunitat Valenciana; i “La inversió socialment responsable: Moda o tendència” d’Ángeles Fernández, Catedràtica d’Universitat en Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Jaume I.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 16 =