El fred va congelar al València Basket (75-70)

Malgrat un espectacular tercer quart davant el Khimki, el València Basket no va poder mantenir el ritme fins al final

a38i6502_preview

Al València Basket se li segueix ennuegant la pista del Khimki Moscow Region. El conjunt de Txus Vidorreta ho va intentar durant tot el partit i malgrat haver anat durant la primera part per darrere en el marcador, mai va perdre de vista al conjunt de Bartzokas qui va tenir en les mans de Shedv, Robinson i Malcolm el control de l'encontre. El conjunt taronja no va perdre l'esperança i un excel·lent Green va tirar de l'equip amb l'ajuda de Vives en els seus millors moments. Va ser en el tercer quart quan el València Basket va agafar el domini d'un partit que va encaminar després de provocar que el Khimki s'adormira. No obstant això, en els últims compassos del quart el partit va tornar a igualar-se i amb un encertat inici dels últims deu minuts, el Khimki va aconseguir portar-se el primer partit de l'Eurolliga (75-70).

a38i6831_previewL'estrena en l'Eurolliga va ser a càrrec de Vives, Pleiss, Sastre, Green i Doornekamp, un quintet de luxe per a la volta a la màxima competició europea. El València Basket va col·locar el partit en esta primer quart on li interessava doncs una bona defensa va frenar la puntuació local i li va permetre mantenir controlat al Khimki a pesar que va manar en el marcador la majoria del quart. Green va ser l'encarregat de mantenir endollat al conjunt taronja amb els seus nou punts en este primer quart. Per part del conjunt rus, Shved va ser el que va portar la veu cantant i va mantenir als de Bartzokas per davant. Al final, a pesar que el Khimki ho va intentar, Doornekamp en els últims instants del quart va encertar un triple que deixava el lluminós en 18-17.

a38i6137_previewLa igualtat es va mantenir en els primers minuts d'este segon quart, però a poc a poc el Khimki va ser obrint bretxa i va arribar a tenir fins a un +8 (31-23 min. 14) sobretot gràcies a l'encert de Shaved i Robinson. Passat l'equador del segon quart un triple de Rafa Martínez posava el 31-26 (min. 15) el que acostava de nou en el marcador al conjunt taronja. Malgrat millorar en defensa i fer-se amb els rebots, els de Txus Vidorreta no aconseguien acabar els atacs sumant punts pels russos van continuar manant en el marcador. Malgrat tot, mancant tres minuts per al descans, el València Basket aconseguia baixar la distància a tres punts però, de nou l'encert local, va augmentar la renda amb el pas dels minuts per a arribar una altra vegada al +8 (42-34) mancant 40 segons temps en el qual el conjunt taronja tan sols va poder rebaixar un punt la distància per a encaminar el vestuari amb un 43-36 en el marcador.

El descans li va asseure bé al València Basket i en poc més d'un minut, un minut en el qual va ser molt superior al Khimki va aconseguir posar-se a tan sols un punt 43-42, marcant-se un parcial d'1-8, gràcies fonamentalment a un endollat Green qui en este moment ja sumava 16 punts i aconseguia amb els tirs lliures posar per davant en el marcador 43-44. Mancant quatre minuts per a finalitzar este tercer quart, el València Basket manava en el marcador, tant en defensa com en atac, i el Khimki es va quedar com adormit. a38i6495_previewEl València Basket havia despertat i un joc coral on es va estrényer en defensa i van començar a entrar els tirs van aconseguir en els primers sis minuts d'este quart un parcial de 4-18 posant-se 7 a dalt (47-54), Bartzokas es posava nerviós doncs no aconseguia trencar la ratxa canalitzada pels taronges. El Khinki aconseguia mantenir-se en partit gràcies a Shedv, Robinson i Malcolm que a poc a poc li van ser menjant el terreny als de Vidorreta i aconseguien empatar el partit a 57 mancant un minut per a acabar el quart. Després de posar-se per davant, els últims deu minuts començarien amb un 59-57 en el marcador, tot per decidir.

L'inici dels últims deu minuts va tornar a la tònica de la primera part i la jugada els va eixir als russos doncs en els primers tres minuts van aconseguir posar-se en un +7 (64-57) aconseguint en estos moments la màxima renda (+9) en el marcador (66-57). El partit es posava costa amunt però els de Vidorreta no estaven disposats a lliurar la victòria tan fàcilment. L'entrada de Doornekamp va suposar un triple (66-60) que retornava la confiança a l'equip encara que faltant tres minuts els valencians seguien set a baix. Les errades des de la línia de tir lliure començava a ser un llast en estos moments de l'encontre i tan sols les bones defensa, que aconseguien esgotar la possessió russa, els mantenia en la lluita. No obstant això, Shved es va encarregar de posar el +9 en el marcador (73-64) faltant un minut per a la conclusió el d'aconseguir la primera victòria a casa del Khimki s'esfumava i finalment el marcador es va quedar en un 75-70.