València analitza les noves tendències d'inversió en l'II Dia de l'Educació Financera

Guardar

inversión2
inversión2

La inversió socialment responsable, els robots financers o les eines per a posar-se a curt, han sigut alguns dels interessos sobre temes financers que els ciutadans han manifestat a la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers en la II edició del Dia de l'Educació Financera. Amb l'objectiu d'acostar el món de les finances i els seus responsables a universitaris i públic en general, la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers (FEBF) ha celebrat a València l'efemèride amb una taula redona de la mà d'Ibercaja titulada "Noves tendències per a la inversió", a la qual van assistir més de 120 persones. A més, durant tot el dia més de mig centenar de ciutadans es van acostar a un estand situat als voltants de l'edifici de Borsa de València (Palau Boïl d'Arenós) per a resoldre els seus dubtes sobre finances, a través de la iniciativa "Educació Financera vis a vis. Què li agradaria saber de la inversió en Borsa?", organitzada al costat de l'Institut BME i Borsa de València. Estos actes s'integren dins del Pla d'Educació Financera (PEF), promogut pel Banc d'Espanya i la CNMV, amb el suport de nombroses institucions i entitats, com són la FEBF, Institut BME – Borsa de València, i Ibercaja, entre uns altres.

Segons Francisco Álvarez, Director General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, qui va inaugurar la taula redona "Noves tendències per a la inversió", ens trobem en un moment en què els serveis financers no tenen bona imatge i la "educació pot donar-li la carta de noblesa que mereix". En la sessió, es va posar de manifest la necessitat d'introduir l'educació financera en les aules. Álvarez, també va assenyalar que utilitzar "l'estalvi per a ajudar a les empreses és fonamental". En esta línia, Adolfo Cervera, Director del centre de Negocis Empresa d'Ibercaja València, va parlar de les alternatives financeres per a les pimes, i va explicar a importància de la "comunicació i transparència amb el banc". "Cada empresa és diferent i requereix solucions diferents", va puntualitzar.

Sobre l'educació financera Isabel Giménez, Directora General de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers, va explicar que potencia la competitivitat, redueix la incertesa, evita cometre errors comuns i augmenta la professionalitat en el sector financer. Per a Giménez, ens distraiem amb variables que no podem controlar i no dediquem temps i atenció suficient a les variables que hem de controlar, com a termini d'inversió, objectiu d'inversió i estalvi mensual. "En els mercats financers un dels errors comuns és invertir per modes en productes complexos que no s'entenen", ha assenyalat Giménez.

D'altra banda, Joaquín Maldonado, Delegat EFPA Comunitat Valenciana, va anunciar que les noves exigències regulatòries europees impliquen qualificacions professionals diferenciades per als professionals que assessoren, un requeriment imperatiu de realitzar formació contínua, no poder substituir la qualificació i certificació per l'experiència i la necessitat de certificacions independents de les entitats financeres. "Amb MiFID II la formació contínua del sector financer serà fonamental", va especificar.

Sobre la inversió socialment responsable, Ángeles Fernández, Catedràtica d'Universitat en Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Jaume I, va indicar que és "una tendència a l'alça". No obstant això, va lamentar que actualment només 1% de les inversions a Espanya es realitzen amb criteris ambientals, socials i de govern corporatiu (ASG), enfront del 20% de països com Canadà i EUA.

Arxivat a:

Destacats