40 anys fent valors Caixa popular

València acollirà la Festa de l’Orxata i la Xufa

València acollirà la Festa de l’Orxata i la Xufa
27/06/2017 -

La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València, Antonio Giménez, han presentat la Festa de l’Orxata i la Xufa que se celebra el dia 8 de juliol. “Consumir orxata és consumir salut”, ha comentat Consol Castillo, qui ha recordat el compromís de l’Ajuntament “per a projectar aquest producte tan valencià”.

La regidora d’Agricultura, Consol Castillo, ha recordat el suport de l’Ajuntament “treballant al costat de la DO de la xufa i posant-la en valor”. De fet, al juliol del 2015, València, juntament amb altres 18 ajuntaments, van subscriure l’Acord de Vera, pel qual es van comprometre a treballar per la protecció, el manteniment i preservació de la zona de producció de la DO de la xufa de València, així com la “defensa, suport i promoció de la xufa i de l’orxata de xufa de València”. A més, en Junta de Govern Local es va acordar “utilitzar de manera prioritària els productes procedents de l’agricultura de proximitat i conreats amb criteris de sostenibilitat ambiental i social”.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha defensat “l’orxata com un producte de consum més enllà de l’estiu”, que és quan en té major demanda. Així mateix, Fuset ha animat a assistir als actes de celebració de l’orxata i la xufa del dia 8, emmarcats dins de la Gran Fira de Juliol, ja que representen una ocasió única “per a retrobar-se amb la cultura popular valenciana que reivindica sempre el caràcter agrícola i de l’horta de la nostra ciutat”.

El president del Consell Regulador de la DO Xufa de València, Antonio Giménez, ha defensat les propietats de la xufa àmpliament reconegudes, també “per a ús cosmètic, alimentació, rebosteria, i com no, per al seu consum fresc”. Giménez ha informat que, a més, hi ha dos nous estudis, del CSIC i de la Universitat Politècnica, que “valoren les propietats de la xufa i que està reforçant la seua demanda a Europa”.

PROGRAMACIÓ DIA DE LA XUFA

Les activitats del dia 8 comencen a les 11.00 hores amb una mostra d’empreses de la DO que han organitzat degustació i venda de productes elaborats amb xufa de València.

A les 12.00 té lloc l’acte d’inauguració oficial i a continuació es farà el lliurament del guardó d’Orxater d’Honor 2017. A les 12.30 se celebra el Xou Cooking a càrrec de Santi Garrido, del restaurant La Pepa Bluespace d’Alboraia.

L’Hora de l’Orxata serà des de les 18.00 fins a les 19.00 i consisteix en un moment de degustació conjunt dels assistents amb la col·laboració de les empreses participants.

A partir de les 19.00 té lloc el Xou Cooking a càrrec de Ciriaco d’Alboraia i el dia acabarà amb una actuació musical a partir de les 20.00 hores.

Per a recordar i reivindicar el caràcter de la xufa com a producte agrícola hi haurà una exposició de maquinària que s’empra i que s’emprava per a la collita de la xufa, una recreació d’un camp de xufes, tallers d’elaboració d’orxata casolana i diverses activitats infantils.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra