40 anys fent valors Caixa popular

Usuaris del Centre Ocupacional Altabix del IVAS es preparen per a realitzar el tradicional romiatge de Cantó

Usuaris del Centre Ocupacional Altabix del IVAS es preparen per a realitzar el tradicional romiatge de Cantó
10/11/2016 -

Un grup de persones amb diversitat funcional intel·lectual, usuaris del C.O. Altabix de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS), entrenen per a participar en el popular romiatge il·licità de Cantó, que se celebrarà el 28 de desembre.

Aquesta activitat es desenvolupa des de la platja del Tamarit de Santa Pola fins a les portes encarnades d’Elx, al voltant de 14 quilòmetres que suposen tot un repte de superació al que se sumaran professionals del centre i familiars dels usuaris.

A més, enguany, el centre ocupacional presentarà els cartells que han realitzat per a concursar en l’III Certamen de Cartell Institucional de la Societat Vinguda de la Verge. Amb aquest tipus de participació se cerca mostrar a la societat, la peculiar i valuosa forma de comprendre i interpretar el món que tenen els usuaris.

Un dels objectius d’aquestes iniciatives és promoure l’accessibilitat a la cultura i a la informació i, en aquest cas, aprendre qui va ser Cantó, quina relació hi ha entre aquest personatge històric i el Misteri, la Vinguda de la Verge, els al·leluies, etc. Es tracta d’aprendre tot açò d’una manera senzilla, amb textos elaborats en lectura fàcil i amb el suport de suport gràfic, vídeos i imatges.

Així mateix, s’ha previst la visita al Museu de la Festa i el grup presenciarà, per vegada primera per a alguns usuaris, la representació del Misteri d’Elx. D’altra banda, el centre ocupacional ha sol·licitat una visita del mític Cantó a la Societat Vinguda de la Verge, perquè conega la labor que es realitza en aquest recurs del IVAS.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra