40 anys fent valors Caixa popular

UNICEF premia a Mislata pel seu projecte d’acompanyament a joves en risc d’exclusió social

UNICEF premia a Mislata pel seu projecte d’acompanyament a joves en risc d’exclusió social
21/10/2016 -

El president del comité espanyol d’UNICEF, Carmelo Angulo, i el president d’UNICEF a la Comunitat Valenciana, Jorge Cardona, han enviat una carta a l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, per a felicitar-li pel reconeixement obtingut pel seu programa “T-Acompanye”. Aquest projecte d’acompanyament a joves amb dificultats d’aprenentatge o en situacions de reg d’exclusió social, a través de persones majors voluntàries, ha sigut triat per UNICEF per a rebre el “Premi Bones Pràctiques”, un reconeixement a projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l’adolescència, dutes a terme per governs locals.

En la carta, UNICEF felicita a l’alcalde perquè el premi “evidencia la seua labor en la implementació de programes que garantisquen l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet i, per tant, contribueixen a millorar el benestar de la infància i l’adolescència”. A més, contínua la missiva, “són font d’inspiració per a altres localitats i generadores de coneixement i saber fer”.

Aquesta activitat es desenvolupa a Mislata des del 2014 i s’emmarca dins de l’eix intergeneracional del Pla Municipal d’Infància i Adolescència de Mislata. Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació de Treballadors de la Siderúrgia Integral, un grup de monitors voluntaris -tots ells persones majors ja jubilades- acompanyen en el seu procés evolutiu a joves amb un determinat risc social. A tot aquest grup de voluntaris els dedica el premi Carlos Fernández Bielsa, “persones que de manera altruista donen el seu temps, el seu coneixement i la seua experiència per a ajudar a altres persones, en aquest cas joves, contribuint així a construir una societat millor”.

El programa persegueix un objectiu doble. D’una banda està la “mentorització”, a través de la qual els majors, molts d’ells amb experiència pedagògica, ajuden als joves amb els deures, contribuint així a millorar el seu rendiment acadèmic i prevenint el fracàs escolar o l’abandó primerenc dels estudis. Però a part de la formació acadèmica, els majors també eduquen als joves en valors, habilitats socials i intel·ligència emocional.

A més de la mentorització, el programa també inclou altres activitats lúdiques i formatives de caràcter intergeneracional, amb dinàmiques de grup, tallers de noves tecnologies, classes per a aprendre la història del municipi o per a fomentar l’ús del valencià. El programa es desenvolupa amb dues sessions setmanals, els dimarts i els dijous, de 17,30 a 19.30 hores.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra