40 anys fent valors Caixa popular

Una pediatra del Peset representa al continent Europeu en el Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet de l’OMS i UNICEF

Una pediatra del Peset representa al continent Europeu en el Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet de l’OMS i UNICEF
24/10/2016 -

La doctora Mª Teresa Hernández, pediatre del Departament de Salut de València – Doctor Peset, ha sigut designada com a representant del continent europeu dins del Comité Organitzador del Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet de l’OMS i UNICEF, que se celebra des de hui i i fins al dimecres 26 d’octubre en la seu de l’OMS en Ginebra (Suïssa).

La pediatra del Peset porta 25 anys implicada en la protecció i promoció de la lactància materna i és coordinadora nacional de la IHAN – Espanya (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància impulsada per l’OMS i UNICEF). Entre la seua formació cal destacar el seu doctorat en Medicina per la Universitat de València i un Màster en Salut Pública i Nutrició per la Universitat de Berkeley (Califòrnia, EUA).

A més, també coordina la Unitat de Lactància Materna del Departament de Salut de València – Doctor Peset. Aquesta unitat es va engegar al novembre del 2013 i és pionera a la Comunitat Valenciana i a Espanya a oferir una assistència especialitzada que contribuïsca a solucionar les dificultats a les quals s’enfronten les parelles que opten per alimentar als seus fills de forma natural.

El Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet (Baby-Friendly Hospital Initiative), serà inaugurat per la Reina Letizia i pretén fer un repàs als assoliments que s’han aconseguit en els 25 anys d’existència d’aquesta iniciativa que va nàixer en 1991 amb l’objectiu de protegir, promoure i recolzar la lactància materna en hospitals i maternitats.

Aquesta iniciativa pretén ajudar als centres sanitaris de tot el món a adoptar les millors polítiques i cures pràctiques per a un bon inici de la lactància, basant-se en els “10 Passos per a una Lactància Reeixida”. Des de la seua engegada, més de 20.000 centres han sigut designats “Baby-Friendly” (amics del xiquet).

“En el congrés s’analitzarà quin és la situació actual de la lactància materna, es revisaran les guies que existeixen i s’impulsarà la formació de xarxes regionals per a millorar els programes de suport a la lactància de cada país. La Iniciativa Hospital Amic del Xiquet ha suposat un gran avanç, però encara ens queda molt camí per recórrer per a assegurar que cada mare i cada nounat reben les cures més adequades”, ha assenyalat la doctora Mª Teresa Hernández.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra