Una nova sala d'exposicions posa fi a la primera fase de la reestructuració del museu faller

Una nova sala d'exposicions posa fi a la primera fase de la reestructuració del museu faller

S’inaugura el nou Museu Faller resultant dels treballs de reestructuració de les darreres setmanes. Entre les novetats principals hi ha l’estrena d’una nova imatge corporativa i la creació d’una sala d’exposicions temporals que du el nom d’Espai Josep Alarte, en reconeixement al poeta, dramaturg, activista cultural i faller que el 1967 va idear la posada en marxa d’un Museu Faller.

L’aposta del Govern de la Nau per la cultura festiva de la nostra ciutat és molt important i la concretem en prioritats com ara la recuperació i la conservació del nostre patrimoni festiu”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha destacat la importància d’haver aconseguit l’oficialitat del Museu Faller i ara haver-ne millorat les instal·lacions.

La primera fase de la reforma museogràfica ha consistit en el canvi d’il·luminació de les sales, amb focus leds per a millorar la qualitat de la il·luminació dels ninots indultats i dels cartells i reduir el consum energètic; s’han repintat totes les sales, amb cromatismes diferenciats per sala, per tal de singularitzar les col·leccions i afavorir la conservació preventiva de les peces; s’han substituït diversos cartells històrics prou deteriorats, fonamentalment dels anys trenta, per impressions dels mateixos anys que s’han conservat a l’Arxiu Històric Municipal; també s’han canviat tots els cartells explicatius i els senyals del museu per fer més accessibles els continguts de les col·leccions a les persones visitants, tenint en compte que a més del valencià i el castellà també estaran escrits en anglés i francés. La inversió total per a realitzar totes estes actuacions ha sigut de 59.791 euros.

En una segona fase de la reestructuració del Museu Faller, que començarà a la tardor, es restauraran ninots indultats i cartells anunciadors, s’implementarà un museu virtual, es posarà en marxa un compte de Facebook del museu, s’introduiran noves tecnologies audiovisuals i elements gràfics en els murs, per a contextualitzar les diverses etapes històriques de la col·lecció de ninots indultats, i es procedirà al disseny d’activitats culturals per tal de millorar la connexió del Museu Faller amb les comissions falleres i reforçar l’arribada d’un turisme cultural de qualitat. A més, els cartells i els senyals també estaran en Braille pròximament, gràcies a una col·laboració amb l’ONCE.

Pel que fa a l’Espai Josep Alarte, s’estrena amb l’exposició temporal Lorenzo: traços, esbossos i cartells, una mostra amb mirada satírica i irònica cap a les icones de la Modernitat, que aprofundeix en l’obra multifacètica de l’artista faller, retolista, cartellista, dibuixant i escultor Vicente Lorenzo. A més, es presentarà el catàleg de l’exposició, editat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, amb textos de Rafael Contreras Juesas, Joan Castelló, Hernán Mir, José Ramón Espuig, Toni Colomina i Gil-Manuel Hernàndez. L’exposició està comissariada per Toni Colomina, Víctor Valero i Vicente F. Lorenzo Albert.

Finalment, el Museu Faller de València presenta també una nova imatge corporativa. El disseny l’ha realitzat l’estudi Yogur de Fresa.

tags

plataforma per la lengua

gva
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =