caixa popular

Una exposició i una xarrada per a reflexionar sobre el paper de les dones en l'esport i trencar estereotips

Una exposició i una xarrada per a reflexionar sobre el paper de les dones en l'esport i trencar estereotips
07/10/2016 -

El Museu de la Rajoleria de Paiporta celebra aquest divendres una xarrada i la inauguració d’una exposició per a reflexionar sobre el paper de les dones en l’esport i trencar estereotips. A partir de les 19.00 hores, Maravillas Aparicio, presidenta i fundadora de Nosotras Deportistas, pronunciarà la conferència ‘L’esport en femení’, que tractarà sobre el paper de les dones en la pràctica esportiva. Seguidament es procedirà a la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Córrer amb nom de dones’, de la corredora Laura Martínez, membre del Club d’Atletisme Orero Paterna.

‘Nosotras Deportistas’ és una entitat social nascuda al 2011, que té com a finalitat convidar a les dones a participar activament en el món de l’esport, convidar-les a entrar, i acostar-les l’esport. Aquesta entitat ha impulsat la primera escola de running femení d’Espanya, per la qual ja han passat més de 500 dones, la majoria d’elles, principiants. A més, organitza la carrera 10KFem, pionera en tot l’estat. La conferència de la fundadora de Nosotras Deportistas tractarà la importància de fer esport, i com començar a practicar-lo, de gaudir-lo sense estereotips de gènere, com a dones i com a esportistes.

En la mostra ‘Córrer amb nom de dona’, que s’inaugurarà després de la xarrada, es pot observar atletisme, feminisme i fotografia, units per reivindicar el seu espai com a dones en aquest esport. L’exposició convida a la reflexió sobre el fet que, tot i que l’esport és una activitat integrada, acceptada i valorada en la nostra societat, se segueixen generant deisgualtats entre homes i dones que fan que el rol de la dona estiga associat a valors estereotipas, allunyats de la realitat, que no faciliten la seua inclusió en aquest món com a esportistes.
L’exposició estarà a disposició del públic al Museu de la Rajoleria fins al proper 15 d’octubre.

tags


feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + un =

imed hospitales
oceanografic aniversario
mas mislata