40 anys fent valors Caixa popular

Una doctora de l’Hospital La Fe, seleccionada com fellow de la Societat Europea de Respiratòria

Foto: Pablo Enzo

Una doctora de l’Hospital La Fe, seleccionada com fellow de la Societat Europea de Respiratòria
04/10/2016 -

La doctora Rosario Menéndez, directora de l’Àrea Clínica de Malalties Respiratòries de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, ha sigut nomenada Fellow de la Societat Europea de Respiratòria (European Respiratory Society-ERS), un títol de prestigi per a reconéixer l’excel·lència en la recerca, l’educació i el lideratge clínic en medicina respiratòria d’entre els membres de l’ERS.

Els fellows de l’ERS formen una junta consultiva de la societat per a qüestions rellevants de medina respiratòria. Els nous FERS són seleccionats cada any sobre la base del seu historial de publicacions i les seues contribucions a la medicina respiratòria.

En aquest sentit, la doctora Menéndez és directora de l’Àrea Clínica de Malalties Respiratòries de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe des de finals del 2013 i és investigadora principal del grup acreditat d’infeccions respiratòries de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe des del 2009, on lidera estudis multicèntrics en el camp de la pneumònia. A més, ha sigut directora nacional del Programa de Recerca en Infeccions Respiratòries de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) durant el període 2010-2015 i participa com a investigadora en el CIBER de Malalties Respiratòries.

Com a membre de l’ERS ha format part del Grup d’Infeccions, ha sigut experta nacional d’Infeccions Respiratòries en el Projecte HERMES, ha participat en el consell editorial del European Respiratory Journal i ha col·laborat en la revisió d’abstractes per a diferents congressos. Forma part també de la Societat Valenciana de Pneumologia i de la American Thoracic Society involucrada amb el grup d’infeccions en el qual ha sigut nomenada Chair del Nominating Committee 2014-2015.

Rosario Menéndez ha participat, així mateix, en la redacció de guies i recomanacions internacionals sobre diagnòstic, tractament i assistència en patologies respiratòries.

Des de principi d’any, l’Àrea Clínica de Malalties Respiratòries de l’Hospital La Fe ha atés a més de 12.700 pacients en més de 22.500 cites de Consultes Externes, de les quals al voltant de 3.000 van ser visites urgents. A més, des de gener del 2016 han ingressat en La Fe més de 1.600 pacients.

tags


gestion de talento
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + nineteen =

toalletes
neteja viaria
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
bon nadal rafelbunyol