Una app que mesura el consum domèstic i dos projectes per a reduir el sorol als bars, guanyadors del Concurs Idees III Team Up VLC

Una app que mesura el consum domèstic i dos projectes per a reduir el sorol als bars, guanyadors del Concurs Idees III Team Up VLC

Quasi un centenar d’universitaris participaren este dimarts en la III edició del Team UP VLC, organitzada per la Càtedra Ciutat de València UPV -promoguda per InnDEA València- i la Universitat Politècnica de València. La competició ha plantejat per equips tres reptes sobre mobilitat, acústica i aigua, amb l’objectiu de trobar solucions per millorar la ciutat de València. Els i les estudiants guanyadores podran desenvolupar més a fons la seua idea en un espai propi a la Universitat Politècnica de València.

Els participants, en la trobada celebrada d’este dimarts a l’Escola Superior de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de València, pensaren, intercanviaren i resolgueren els reptes que l’organització plantejà entorn la reducció de soroll, la millora de la mobilitat i la disminució dels recursos hídrics.

Els 23 equips treballaren tota la vesprada, assessorats per mentors i mentores del món de la innovació social, l’emprenedoria i diverses comunitats de l’ecosistema emprenedor valencià, que els ajudaren a plasmar les seues idees.

Els guanyadors i guanyadores, procedents de diverses universitats, plantejaren tres solucions que tenen com a objectiu comú millorar la qualitat de vida de València i els seus habitants. En el repte sobre mobilitat, el projecte que s’imposà a la resta -creat per Sandra Alegre, Ferran Quiles i Manuel Pascual- proposà la creació d’un espai a l’entrada de la ciutat, en el qual convergeixen un aparcament de vehicles i una zona d’interconnexió amb el transport públic, amb la intenció que els i les usuàries del vehicle privat el deixen en este espai i empren el transport públic per accedir a la ciutat.

En el repte sobre reducció de consum hídric, els estudiants guanyadors -Ruben Sellés, Martínez Benlloch i Juan Cardona- idearen una aplicació per al mòbil connectada amb un comptador elèctric que comptabilitza en temps real, el consum d’aigua domèstic, el compara amb altres habitatges de similars característiques i inclou un sistema de incentius i descomptes per l’estalvi d’aigua.

Per últim, el projecte guanyador en el tercer repte, el de reducció del soroll -ideat pels estudiants Juan F. Duarte, Javier Ralerdi, Mercedes Conejero i Antonio Castellano- és una solució personalitzada per a bars que consta d’un dispositiu LED que s’encén, parpelleja i intensifica la seua llum a mesura que augmenta els decibels del soroll.

El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit d’esta edició: “ens alegra molt la implicació dels joves en esta competició que busca, per damunt de tot, que entre tots i totes pensem una València millor, on la ciutadania estiga en el centre de les prioritats. Les universitats són un cultiu imprescindible d’idees innovadores i el Team Up és una mostra excel·lent. Tindrem en compte i estudiarem els projectes guanyadors”.

Els i les estudiantes guanyadores d’estos tres projectes podran desenvolupar més a fons les seues idees pròximament en un espai propi a la Universitat Politècnica.

tags

futbol plataforma per la llengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 11 =