caixa popular

Un viatge en el temps per les civilitzacions que han construït València en Expojove 2016

Un viatge en el temps per les civilitzacions que han construït València en Expojove 2016
08/12/2016 -

L’edició 2016 d’Expojove ofereix als i a les visitants un viatge a través del temps per a conéixer i descobrir les cultures i civilitzacions assentades en el territori valencià al llarg de la història: ibers, romans, àrabs, època medieval i Segle d’Or, fins a arribar a l’edat contemporània i, inclús, una incursió en allò que puga oferir el futur.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui la nova edició d’Expojove, una de les característiques principals de la qual serà, tal com ha explicat, el reforç a les propostes dirigides als jóvens, com a complement a l’àmplia programació infantil de tots els anys. L’objectiu principal de la convocatòria serà, ha destacat el regidor, “combinar la diversió amb l’aprenentatge i la transmissió de valors”.

“Un túnel del temps donarà accés a la Fira”, ha explicat Fuset, “transportant pares, mares, xiquets i jóvens a un viatge a través del temps pels diferents moments de la història”. El pavelló municipal tindrà com a elements protagonistes un vaixell, un far i el mar Mediterrani, “evocant el caràcter obert i les arrels multiculturals del poble valencià”, ha explicat Fuset. En el seu periple històric, els i les visitants podran gaudir d’espais tan atractius, especialment recreats per a l’ocasió, com un teatre romà, un castell medieval, o un corral de comèdies.

Com tots els anys, la Fira compta amb la participació de distintes regidories (Comerç, Mobilitat Sostenible, Protecció Ciutadana, Observatori del Centre Meteorològic, Benestar Animal, Educació i Joventut i Fundació Esportiva Municipal) i entitats i institucions (Diputació, IVAJ, Exèrcit, Universitat Politècnica de València, Junta Central Fallera, federacions esportives, Associació Espanyola contra el Càncer i nombroses empreses).

UN PASSAPORT DEL TEMPS

Tots els “viatgers” disposaran d’un “passaport del temps” en què quedarà constància del seu pas i les seues vivències pels distints moments històrics. A més, tal com ha explicat el regidor de Cultura Festiva, “en aquesta edició es reforçaran especialment els jocs interactius, educatius i cooperatius, on els xiquets i xiquetes podran aprendre dades històriques alhora que juguen i es diverteixen”.

Per a això, els assistents tindran a la seua disposició nombrosos tallers: teatre, paper i enquadernació artesanal, cuir, raku, terrisseria, cuina, construccions modulars, ball i ràdio.

També s’han cuidat especialment, com en l’edició anterior, les actuacions previstes: contacontes, teatre, titelles, màgia i humor. La programació compta amb la presència d’artistes i grups com Maduixa Teatre, Melòmans, La Jauría Teatro, Camaleó Teatre, Wilbur, La Pina Submarina, Mama Lala, Maria Abradelo, Sara Guirado, Llorenç, Almudena Francés, Carme Juan i María Zamora, Carles Cano, El Gran Jordiet, i el mag Peter Pardo; a més dels habituals playbacks de les comissions falleres.

Expojove començarà el dia 26 i es prolongarà fins al 4 de gener del 2017 sobre un total de 4 pavellons de Fira València (amb una superfície d’11.160 m2 per pavelló). L’horari d’accés del públic serà d’11:00 a 20.00 hores, excepte els dies 31 de desembre i 1 de gener, que serà de 10.00 a 14.00 hores, el dia 31, i de 16.00 a 21.00 hores, el dia 1.

Quant a les entrades, es mantenen els preus de l’any passat, amb una entrada genèrica de 5 euros (excepte els dies 31 i 1, que serà de 2,5 euros), i s’estableixen descomptes especials per a usuaris de Carnet Jove, famílies nombroses, grups de 15 persones o més, entitats i centres educatius i majors de 60 anys. Els menors de 4 anys i les comissions falleres tindran accés lliure. El pressupost per a aquesta edició ascendeix a 339.703 euros.feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + sis =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata