Un total de 30 pel·lícules en versió original conformen la programació de 'Estiu de Cinema'

Guardar

16.07.08_filmoteca_d'estiu
16.07.08_filmoteca_d'estiu

El divendres passat es va presentar la programació de la XVII edició de la Filmoteca d'Estiu que organitza l'Institut Valencià de Cultura, mitjançant l'IVAC, als Jardins del Palau de la Música. Les projeccions s'iniciaran el divendres 29 de juliol, i s'allargaran fins al 27 d'agost. La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema 'Estiu de Cinema', que conté també la programació de films del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu.

A la presentació de la programació específica de la Filmoteca d'Estiu van assistir el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, el director general de l'Institut valencià de Cultura, Abel Guarinos, responsables de l'IVAC i la directora general de Gas Natural Cegas al territori valencià, Celestina López, l'empresa de la qual ha renovat per seté any consecutiu el seu patrocini per a la Filmoteca d'Estiu.

El vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director del MuVIM, Rafael Company, també va acompanyar la presentació com a màxims responsables de l'oferta cinematogràfica de la resta d'institucions que conformen el paraigua 'Estiu de Cinema'. De fet, l'Institut Valencià de Cultura col·labora amb aquestes institucions en el disseny de la programació de les seues respectives activitats cinematogràfiques a l'aire lliure, que se celebren al mes de juliol. En aquest sentit, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, vol significar la importància de la col·laboració i coordinació amb aquestes institucions per a oferir una oferta cinematogràfica conjunta per als mesos d'estiu a la ciutat de València.

En la seua intervenció, Albert Girona va assenyalar que "la unió d'esforços entre institucions per potenciar de forma coordinada programacions culturals és un dels grans eixos del pla Fes Cultura, és per això que 'Estiu de Cinema' n'és una bona mostra" i va afegir pel que fa a la programació específica de la Filmoteca d'Estiu, "és indubtable que s'ha convertit en un referent per als cinèfils durant el mes d'agost, per la qualitat dels títols seleccionats i per l'entorn de les projeccions que es fan als Jardins del Palau de la Música i això és un plaer per a les nits d'estiu a la ciutat".

La Filmoteca d'Estiu

Enguany s'han programat 11 títols dividits en dos cicles, 'Cinema de hui' i 'Estranyes parelles'. La Filmoteca d'Estiu pretén continuar l'activitat cinematogràfica durant el període vacacional, obrir les portes de la Filmoteca durant l'estiu i traslladar les projeccions a l'aire lliure, mantenint els criteris de programació que se segueixen la resta de l'any en la sala Luis G. Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions en versió original de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge a les 22.30 hores. El dimecres no se celebra sessió. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

Des de la seua primera edició l'any 2000, la Filmoteca d'Estiu ha rebut a més de 350.000 persones amb una mitjana superior als 20.000 espectadors per any. La seua celebració és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia.

Cicle Cinema de Hui

Com és ja habitual, la Filmoteca d'Estiu projecta les pel·lícules més premiades de l'any. La XVII edició s'inaugura amb 'Spotlight '(2015) Thomas McCarthy, que va obtenir l'Oscar a la Millor Pel·lícula i explica la història real de la recerca duta a terme pel diari Boston Globe sobre la pederàstia en el si de l'església catòlica. 'Spotlight' és un homenatge al periodisme de recerca rigorós, que contrasta amb les ombres de la premsa groga apuntades per una altra de les pel·lícules seleccionades, 'Amy' (2015) de Asif Kapadia, un recorregut per la vida de la cantant britànica Amy Winehouse, que va guanyar l'Oscar al Millor Documental. També està present la gran triomfadora dels passats Premis del Cinema Europeu: 'La juventud' (2015) de Paolo Sorrentino, que és un relat sobre la vellesa i l'amistat en el qual destaquen Michael Caine i Harvey Keitel. També en 'Truman' (2015) de Cesc Gai (Goya a la Millor Pel·lícula) destaquen els seus dos protagonistes, Ricardo Darín i Javier Càmera, en una reflexió sobre l'amistat i la mort. Entre les seleccionades figura la guanyadora del Goya a la Millor Pel·lícula Europea, 'Mustang' (2015) de Denis Gamze Ergüven, que denuncia els abusos de la societat patriarcal a Turquia; i la guanyadora del Goya a la Millor Pel·lícula Iberoamericana, 'El clan' (2015) de Pablo Trapero, que és un thriller amb rerefons polític que narra els tremends fets reals protagonitzats pel clan dels Puccio en l'Argentina dels 80.

Cicle 'Estranyes Parelles'

El cicle 'Estranyes Parelles' està organitzat en col·laboració amb l'Aula de Cinema de la Universitat de València, que projecta algunes pel·lícules dins de 'Nits de cinema al Claustre de la Nau' que se celebra del 15 al 28 de juliol. Aquest cicle continuarà en la sala Berlanga de la Filmoteca a partir del 13 de setembre. En aquesta ocasió, la proposta conjunta de programació presenta una sèrie de pel·lícules en les quals s'aborden les relacions entre dos personatges molt diferents entre si, ja siga per la raça, l'edat, l'extracció social o per molt altres condicionants. Entre les pel·lícules seleccionades que es podran veure en la Filmoteca d'Estiu figuren clàssics com la comèdia fantàstica 'El fantasma y la señora Muir' (1947) de Joseph Mankiewicz; la pel·lícula de terror de culte Christine (1983) de John Carpenter; i 'Cielo sobre Berlín' (1987) de Wim Wenders, juntament amb produccions més recents com la sueca 'Déjame entrar' (2008) de Tomas Alfredson i Her (2013) de Spike Jonze.

Arxivat a:

Destacats