Un pressupost per a tots

La Diputació ha eliminat els convenis singulars en 2018 i els diners arribaran a tots per igual

Un pressupost per a tots

La Diputació ha aprovat i presentat este matí els seus pressupostos per a 2018 amb un augment en la despesa social, la completa eliminació dels convenis singulars i un repartiment més just per a tots els municipis de la província de València. Els quatre representants del govern, Jorge Rodríguez, Mª José Amigó, Rosa Pérez i Roberto Jaramillo han comentat que l’aprovació d’estos pressupostos demostra la bona sintonia que hi ha entre els quatre partits del govern i l’estabilitat de la institució provincial.

Les xifres de la Diputació per a este 2018 aconsegueixen els 473 milions d’euros, un 9% més que en l’anterior exercici, i combina l’increment de les transferències directes als ajuntaments, que rebran 25 de cada 100 euros dels pressupostos provincials, amb la reducció progressiva del deute, que al tancament de 2017 se situa en un 35% sobre els ingressos i que el pròxim any es preveu que estiga en el 30%, molt lluny del límit del 75% que fixa l’Estat. “Crec que un any més quadrem el cercle augmentat la inversió pròpia, aconseguint ser eficients i reduint el deute heretat. Hem eliminat el clientelisme i les fanfarronades que van guiar a esta institució en el passat. S’ha aconseguit destinar més diners a les persones i menys als bancs” assenyalava el president de la Diputació Jorge Rodríguez.

Quant a la materialització del pressupost de 2017, Jorge Rodríguez ha assenyalat que “al final del present exercici es preveu un nivell d’execució pressupostària entorn del 75%, la qual cosa superaria la liquidació de 2016, amb un 72,5%, i també la de 2015, que va ser del 68,3%”. Els comptes provincials preveuen a més una bestreta, aprovada en el ple anterior, que ronda els 50 milions d’euros per als ajuntaments, corresponent al 70% del Pla d’Inversions Sostenibles, el SOM i el Pla de Camins i Vials, tres programes amb una dotació global de 67 milions d’euros.

En este sentit també s’expressava la vicepresidenta de la institució Mª José Amigó, ja que assenyalava que este equip de govern és “fort, sabíem quin era l’objectiu i acabarem la legislatura donant bones idees. Este pressupost de 2018 és un pressupost just, s’han eliminat els convenis singulars i ara es reparteix els diners amb criteris objectius. S’ha apostat per incrementar l’autonomia municipal, ja que ells són els que millor coneixen les seues necessitats. És un pressupost social perquè estem ací per a fer més fàcil la vida de les persones, ja que la nostra aposta és ajudar a aquells que ho necessiten. A més d’eliminar les desigualtats entre els pobles i les ciutats visqueren on visqueren, tant els interiors com les properes en l’àrea metropolitana”.

Per la seua banda, la diputada i portaveu d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, es mostrava en la mateixa línia que els seus companys de govern i destacava la igualtat i lliure concurrència per a tots els pobles en estos pressupostos en eliminar els convenis singulars igual que els plans teledirigits doncs considera que “els municipis són majors d’edat i saben el que realment necessiten. A més, en estos pressupostos s’aposta per millorar les condicions de vida de les persones. Este govern s’ha augmentat la partida de serveis socials”.

Roberto Jaramillo era l’últim en la roda d’apreciacions sobre els pressupostos aprovats per a l’any següent i assenyalava la importància que tenen a l’hora de poder dur a terme les polítiques doncs són l’eina que ho fan possible. Jaramillo explicava que “són uns pressupostos molt plurals i potents doncs està Diputació aposta per la transparència en la qual hi ha un pla a seguir tant en la institució com en els ajuntaments”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + un =