caixa popular

Un partit de transcendència

El Llevant segueix el seu cicle de finals en Riazor davant un rival molt directe, el Deportivo

Un partit de transcendència

Ho va advertir López Muñiz en roda de premsa en tractar de contextualitzar la cita de lliga de la jornada de matí en Riazor corresponent a la 21 jornada de LaLiga Santander. “Tindrem molts partits així fins al final de la temporada i caldrà saber jugar-los”. L’expressió del preparador i el contingut de cadascuna de les seues paraules accentua la transcendència que presenta la confrontació que, a partir de les 13.00 hores, creuarà a l’esquadra blaugrana i am el Deportivo de La Corunya sobre la pastura del coliseu adjacent a la famosa Platja de Riazor. Sorgeix un duel de caràcter superlatiu davant el valor que adquireix la victòria. El preparador asturià va eludir qualificar la confrontació d’autèntica final i va posar els fonaments eixa argumentació en la infinitat d’enfrontaments que resten sobre l’horitzó abans del tancament definitiu de la competició de lliga cap a finals del mes de maig, però no va desviar l’atenció que concita un partit de contingut majúscul. Un vernís apocalíptic sembla embolicar a l’enfrontament. La veritat és que la imatge és certament reveladora del notable interès que concita la batalla que ja es presagia en terres gallegues.

L’entitat que prepara Cristóbal, des de la banqueta, i el Llevant comparteixen espai en el purgatori de la classificació. La distància entre els adversaris és pràcticament insignificant, dos punts, encara que podria canviar significativament l’estat de la qüestió en el cas que la victòria posara rumb cap a terres valencianes. El Deprotivo marca la frontera que separa el precipici del descens de la permanència.Tot podria virar en funció dels fets gestats en la jornada de hui al caient del migdia. La Lliga proposa de manera puntual partits d’esta índole i d’esta consideració. El cartell evoca una rivalitat entre oponents amb desafiaments comuns i identificables en l’àmbit de la competició de lliga. Sembla una certesa absoluta. “És un partit davant un rival directe”, va manifestar Muñiz realçant el seu volum. El missatge que trasllada el duel no és encriptat.

Gens definitiu és passa pel cap en la segona jornada de la fase definitiva del campionat de la regularitat, però tot comença a adquirir envergadura. És el típic encontre que pot establir una divisòria entre el passat i el futur. Sembla obvi que hi ha un contingut anímic accentuable per darrere del signe de la victòria. I en el futbol les emocions i els estats anímics són determinants en les conjuntures. “El partit davant l’Esportiu és important pel que fa a moral i de classificació”, va traslladar Muñiz ahir davant els mitjans de comunicació. I eixe aspecte pot ser substancial i bàsic per a reforçar la psique maltracta d’uns jugadors que tracten de fugir de les tenebres en les últimes setmanes. És unpartit per a jugadors refractaris a la por.

Es preveu un duel complicat, de trepitjada dura i mirada impertorbable sobre el camp. L’esforç físic caldrà focalitzar-ho sobre l’interior del verd, però també caldrà mantenir la ment freda per a cercar solucions als diferents problemes que vagen sorgint al llarg de noranta minuts embullats. Desvelar eixos misteris sembla inqüestionable per a eixir indemne d’un desafiament que naix des d’una dificultat manifesta. Hi ha altres lectures que semblen rellevants. Afecta el gol-average. Des d’eixa perspectiva es tracta d’un partit amb un valor de quatre punts per a l’equip que decante eixe component. Muñiz posa verb al pensament que flueix a l’interior del vestuari. Hi ha confiança en el grup i en la seua resposta. “Anem a Riazor a donar la cara, a barallar i a aconseguir els punts. Treballem per a sumar punts i veure el futur més buidat”. El preparador perd per al duel a Postigo, sancionat per acumulació d’amonestacions grogues, i a Róber Pier.


Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 3 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata