Un dia per a la història

L’homenatge a Miki Vukovic, Rafa Martínez com a màxim anotador de la història del club, plaça en la Copa del Rei i els cent punts per primera vegada aquesta temporada fan les gaudir a la Fonteta

1617_vbc-icl-14

Un dia per al record i la història del club. Ahir no solament es va guanyar el partit de la jornada 15 davant el ICL Manresa, no solament es va aconseguir ficar 100 punts per primera vegada esta temporada i es va signar la presència matemàticament en la Copa del Rei de Vitòria... sinó que Rafa Martínez es convertia en el màxim anotador de la història del club amb 4660 punts, superant en quatre punts a Nacho Rodilla, sobretot, per l'emotiu homenatge a Miki Vukovic. El 'mestre' rebia homenatge de la Fonteta i dels seus pupils que li van fer lliurament del trofeu de la Copa del Rei de 1998, aquella que es va convertir en el primer títol de la història del València Basket.

El València Basket va saltar a la pista convençut de les seues possibilitats, a pesar que la primera cistella va ser del ICL Manresa. Amb un Fernando San Emeterio endollat, els 8 primers punts locals van nàixer de les seues mans, el conjunt taronja va dominar al seu rival al llarg d'estos primers deu minuts. Amb una defensa irregular però amb encert en el tir, tan sols Machado i Tomàs eren els que mantenien als manresans en el partit, este últim col·locant quasi en l'equador del quart a un punt al seu equip (8-7). Va ser llavors quan van aparéixer Oriola, Sikma i Sant Emeterio per a tornar a ficar al seu equip en partit posant el +8 en el marcador després d'un parcial de 7-0 (15-7). Al final del quart l'encarregat de sumar i deixar al Manresa amb un 24-20 en el marcador va ser Bojan Dubljevic.

El segon quart els locals van millorar en defensa i a poc a poc van asfixiar al Manresa que no va saber com jugar-li i la diferència en el marcador va ser augmentant fins als + 13 del (41-28) de la mà de Sikma. Les recuperacions de pilota i els nou punts que Thomas va aconseguir en el quartt, van començar a donar ales al conjunt taronja que malgrat que estar per damunt física i anímicament solament li va aconseguir traure al Manresa 12 punts al descans (47-35).

1617_vbc-icl-14Després del descans, el partit va quedar sentenciat doncs al Manresa no li entrava gens, sense idees i sense saber com parar o atacar a un València Basket vingut a dalt, els de Pedro Martínez es van marxar en el marcador fins a estar 37 per a dalt (79-42). No obstant això, amb el partit vist per a sentència la Fonteta havia de festejar que Rafa Martínez es convertira en el màxim anotador de la història del club taronja amb 4657 punts, superant així a Nacho Rodilla. Va ser quasi en l'equador del quart quan el capi posava el 56-37 en el marcador just abans del temps mort comanda per Ibon Navarro. La Fonteta es va posar en peus per a celebrar la gesta i amb açò gaudir dels següents cinc minuts en els quals el partit es va convertir en un recital del conjunt local al qual tan sols faltava per sumar-se Vives (que fins al moment no havia aconseguit anotar i que ho va fer en els últims segons de partit, des de la línia de tirs lliures i posant els cent punts en el marcador).

1617_vbc-icl-12L'últim quart va començar amb un pavelló emocionat després de l'homenatge a Miki Vukovic. El Minut 30 Movistar va servir perquè la Fonteta es posara dempeus i amb un sonor aplaudiment es va rebre al mític entrenador que aconseguira el primer títol per al València Basket. Cinc anys en el club com a entrenador li van valdre per a aconseguir el retorn a l'ACB, el primer títol: la Copa del Rei de 1998 i les finals de la Copa Saporta del 99 i la del Rei del 2000 a pesar que estes últimes es van perdre. Després de lliurar-li una placa commemorativa, els seus jugadors de la mà de Víctor Luengo, José Luis Maluenda i César Alonso acompanyats del preparador físic Miguel Maeso i l'entrenador ajudant de la Copa Fernando Jiménez li van fer lliurament del trofeu de la Copa del Rei, Vukovic la va rebre visiblement emocionat. Va ser llavors quan el 'mestre' es va dirigir a la graderia a la recerca de Juan Roig qui també va saltar a la pista aplaudint al tècnic.

El partit ja era el de menys, els jugadors del València Basket havien sentenciat el partit i la Fonteta s'havia convertit en una gran festa. Malgrat tot, el conjunt taronja no va baixar la intensitat i va estrényer per a acomiadar el 2016 amb magnificència i certificar així la seua presència en la Copa del Rei de Vitòria. Al final, els de Pedro Martínez tan sols van despistar el seu cércol per a deixar anotar als manresans algun punt per a salvar el seu honor doncs en els últims deu minuts del partit els de Costa tan sols van ser capaces d'anotar 13 punts. A la rematada el marcador va reflectir la superioritat taronja 100-55.