caixa popular

El Tribunal Suprem dóna la raó a la Generalitat pel Decret de Plurilingüisme derogat

El Tribunal Suprem dóna la raó a la Generalitat pel Decret de Plurilingüisme derogat
04/07/2018 -

El Tribunal Suprem ha emés la providència per la qual referma els arguments de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i no comparteix els criteris de la secció quarta del Tribunal Superior de Justícia d’haver continuat sentenciant una normativa que ja estava derogada pel Govern valencià.

Aquesta conclusió l’ha realitzat l’alta instància judicial estatal en referència al Decret 9/2017 de Plurilingüisme respecte al qual, la secció quarta del TSJCV, va emetre una sentència en abril de 2018 quan feia mesos que havia estat derogat per la Generalitat i no estava en vigor.

A l’escrit del Tribunal Suprem es declara «la pèrdua sobrevinguda de l’objecte processal, pel fet d’haver-se derogat el Decret de Plurilingüisme». A més el criteri del Tribunal Suprem ha estat compartit i acceptat per la Fiscalia.

D’aquesta manera, tal com s’havia defensat sempre per la Generalitat, el TS explicita que des de la derogació del Decret de Plurilingüisme, el 29 de desembre de 2017, es queda sense objecte el litigi.

Així mateix, s’interpreta que la secció quarta del TSJCV hauria d’haver acceptat, des d’eixe moment, totes les peticions d’arxiu que la Generalitat ha formulat en els diferents processos pendents, al·legant aquesta causa.

Cal recordar que el plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la Llei de Plurilingüisme aprovada el 14 de febrer de 2018 a Les Corts Valencianes.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − dos =

cultura diputacion de valencia
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou