40 anys fent valors Caixa popular

Treball i col·laboració representen a l’Associació de Veïns de Patraix

Des de l’associació asseguren que un barri està viu si els seus veïns s’uneixen per a donar-li veu

Foto: www.patraix.org/es

Treball i col·laboració representen a l’Associació de Veïns de Patraix
30/08/2016 -
Patraix és un barri amb molta història. I si passeges pels seus carrers, pots trobar des d’edificis medievals, com els que es conserven en el carrer L’Alcúdia encara que en estat ruïnós, o les típiques cases valencianes dins del casc vell.
Per aquest motiu, és normal que des de la ‘Associació de Veïns, Cultural i de Consumidors Patraix’ estiguen plenament actius a intentar aconseguir millores per al seu barri, defensant les infraestructures culturals, socials i de servei. Però açò sí, sempre cercant la participació i el compromís dels ciutadans.
Foto: http://www.patraix.org/

Foto: http://www.patraix.org/

I és que des d’aquesta associació tenen clar que ‘un barri està viu si els seus veïns i veïnes s’uneixen per a donar-li veu, per a crear un futur trencant la individualitat a la qual aquesta societat tan despersonalitzada ens porta’.

En aquest sentit, alguns dels molts objectius pel que, dia a dia, treballen tots els membres de l’associació són promoure el desenvolupament d’actuacions cíviques i socials destinades a millorar la qualitat de vida dels veïns, promocionar la cultura i història del barri, defensar la Sanitat Pública, així com l’Educació Pública de qualitat o exigir a les autoritats pertinents el compliment de les lleis.
 Foto: http://www.patraix.org/
No obstant això, la cosa important d’aquesta associació és, d’una banda, els assoliments aconseguits amb l’esforç i implicació de tots, com per exemple, la construcció d’un Centre Social, el nomenament de Patraix com a Zona d’Especial Protecció Arqueològica en trobar-se restes d’origen medieval, islàmic i romà o, recentment, que se’ls donara veu en el Pla per a Restaurar i rehabilitar el Centre Històric de Patraix. I d’altra banda, encara més important, el sentiment de barri que els motiva per a seguir reivindicant millores per a crear un barri de qualitat.
I és aqueix sentiment de pertinença el que els impulsa a seguir organitzant unes festes populars que, any rere any, milloren. Cercant sempre la col·laboració veïnal, ja que són finançades quasi al cent per cent per la ‘Associació de Veïns, Cultural i de Consumidors Patraix’, es van construint unes festes aptes per a tots els gustos i edats.
Actualment, els organitzadors de les festes populars, que comencen l’1 d’octubre, estan immersos en el famós concurs de cartells. Un concurs que finalitza l’1 de setembre, i del que eixirà el cartell anunciador d’unes Festes Populars que, segur, donaran molt de què parlar.
tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra