Transparència destina més de mig milió d’euros en ajudes a entitats locals i ciutadanes, cases regionals i CEVEX

Transparència destina més de mig milió d’euros en ajudes a entitats locals i ciutadanes, cases regionals i CEVEX
19/08/2016 -

La Conselleria de Transparència, Participació, Responsabilitat Social i Cooperació destina enguany al voltant de 550.000 euros les subvencions destinades per a les entitats locals, entitats ciutadanes, cases regionals d’altres comunitats i als centres valencians a l’exterior (CEVEX), així com les federacions i confederacions d’estos dos últims. Estes ajudes tenen un pressupost de 550.000 euros i el seu objectiu és fomentar la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública.

Ajudes destinades a les entitats locals

Estes ajudes van destinades als ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana. Amb un pressupost màxim de 104.430 euros, la finalitat és cofinançar de projectes i actuacions que fomenten la participació ciutadana, com ara pressupostos participatius, plans sectorials, l’establiment d’espais, òrgans i eines de participació, accions formatives o treballs d’investigació, entre altres.

Subvencions per a les entitats ciutadanes de la Comunitat Valenciana

Es poden beneficiar d’estes ajudes les confederacions, federacions, associacions i fundacions. Amb un total de 271.310 euros, es destinaran a dissenyar i executar accions de formació en matèria de participació ciutadana, foment de l’associacionisme i de la cultura de la transparència en les entitats.

Subvencions destinades als centres valencians a l’exterior (CEVEX)

S’inclouen en esta convocatòria programes per a fomentar la llengua, la cultura i la realitat social valenciana, així com plans per a difondre la cultura valenciana a les universitats o institucions culturals dels territoris on existeixen CEVEX. També les ajudes aniran destinades per a iniciatives de solidaritat i suport als col·lectius més desfavorits i programes de suport i foment de la participació activa dels joves residents en l’exterior.

A més a més, es destinen a despeses d’inversió com obres de rehabilitació, condicionament i reforma de les seus dels centres, i adquisició d’equipament i béns inventariables. I, en total, disposen d’una ajuda de 100.000 euros.

Ajudes destinades a les cases regionals d’altres comunitats autònomes a la Comunitat Valenciana

Amb un suport econòmic de 70.000 euros, es destinaran a les següents accions:

– Activitats que tinguen per objecte el coneixement i manteniment de les arrels culturals d’altres comunitats autònomes a la Comunitat Valenciana.

– Activitats d’informació, orientació i assessorament a la població originària d’altres comunitats autònomes residents a la Comunitat Valenciana en els àmbits legal, sociolaboral, educatiu, cultural, de participació ciutadana, a fi de millorar les seues condicions d’integració en la Comunitat.

– Activitats dirigides a facilitar a la població originària d’altres comunitats autònomes residents a la Comunitat Valenciana el contacte amb la realitat social i territorial per mitjà de la promoció de l’associacionisme i l’exercici d’activitats sociocultural.

– Activitats dirigides al foment de la participació ciutadana, la transparència, la integració en la cultura valenciana i la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra