caixa popular

Transparència celebra el Dia Mundial contra la Corrupció amb una conferència del jutge Pablo Ruz

Transparència celebra el Dia Mundial contra la Corrupció amb una conferència del jutge Pablo Ruz
15/12/2016 -

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació celebrarà hui el Dia Mundial contra la Corrupció. Per a això, es comptarà amb la ponència del jutge Pablo Ruz, magistrat que ha enjudiciat alguns dels casos més greus de corrupció a Espanya.

La conferència “La investigació de les causes de corrupció” es realitzarà en el paranimf Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, a les 18.30 hores, i la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, s’encarregarà de presentar i donar la benvinguda al jutge Pablo Ruz.

Aquesta activitat forma part del fòrum “Ètica Pública i Democràcia”, organitzat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. La ponència s’endinsarà en els principals problemes a què s’enfronten els jutges en la instrucció d’una causa d’aquesta naturalesa, proposta o necessitat de reforma processal, tot això des d’un enfocament eminentment pràctic.

Cal destacar que el jutge Pablo Ruz es va llicenciar en Dret per la Universitat Pontifícia Comillas en 1998, i va ingressar en la carrera judicial al maig del 2003. Va començar a exercir la Judicatura, primer en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Navalcarnero (Madrid), i dos anys i mig més tard en el Jutjat número 4 de la mateixa localitat.

A l’abril del 2008, va substituir, temporalment, Juan del Olmo (instructor del sumari de l’11-M) i, entre altres decisions, va ordenar l’ingrés a la presó eludible sota fiança de tres milions d’euros de l’exassessor urbanístic de l’Ajuntament de Marbella, Juan Antonio Roca. Posteriorment, va passar al Jutjat de Primera Instància número 5 de Collado Villalba, de Madrid.

Pertany a la plataforma “Un altre dret penal és possible”, integrada per juristes espanyols progressistes. La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el va anomenar interinament per unanimitat per al Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional en 2010. Ha sigut el jutge instructor del cas Bárcenas, el cas Gürtel i el cas Rumasa. A l’abril del 2015, va ser substituït al capdavant del Jutjat per José de la Mata i va retornar al Jutjat número 4 de Móstoles, del qual és titular.


festival jazz palau de la musica

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

90s love u
corts valencianes
ruta tapa del puig