40 anys fent valors Caixa popular

Torrent signa el Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible per a millorar la cobertura, qualitat, seguretat i accessibilitat a mitjans de transport sostenibles

Torrent signa el Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible per a millorar la cobertura, qualitat, seguretat i accessibilitat a mitjans de transport sostenibles
21/09/2016 -

Este dimarts l’Ajuntament de Torrent ha signat el “Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible” que el seu principal objectiu és impulsar la mobilitat sostenible, fomentant l’ús de formes de desplaçament respectuoses amb la salut, la seguretat i adaptades als límits físics i ambientals de la ciutat. El pacte ha sigut presentat per Carlos Domingo Soler, Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, en la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible de la Generalitat Valenciana que s’ha celebrat per motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM).

En el pacte s’han redactat, aprovat i executat plans de mobilitat urbana sostenible cercant un major pes dels recorreguts a peu, amb bicicleta i en transport públic. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, José Antonio Castillejo, ha assenyalat que “amb este pacte volem permetre el creixement econòmic i el benestar de la població a llarg termini, mitjançant la realització d’accions positives en el nostre entorn i fomentant l’ús de les maneres de transport més eficients, que garantisquen l’accessibilitat de tots i totes en temps i en cost, però sobretot pensant a aconseguir que Torrent es convertisca en una ciutat més segura, accessible i saludable”.

En aquesta Jornada també s’han reconegut la labor i les bones pràctiques que estan duent a terme diverses a entitats territorials i agents socials que hagen destacat per les seues accions o mesures a favor de la mobilitat sostenible, i per açò s’han lliurat la I edició dels premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible del 2016 a la Comunitat Valenciana (Premis SEMcv 2016). En esta edició s’ha premiat a l’associació torrentina Col·lectiu Soterranya amb el seu projecte “Bicis per a tots i totes”. Amb esta iniciativa combina mobilitat sostenible i solidaritat. És un pla que consisteix en la recuperació de bicicletes, reparar-les i donar-les a persones que estiguen en risc d’exclusió social o bé per la seua situació econòmica no puguen disposar d’una bicicleta i necessiten un mitjà de transport sostenible per a anar a treballar, a classe o a realitzar altres gestions. Els resultats han sigut totalment positius, des del local central de Xenillet ja s’han recuperat més de 200 bicicletes, que han omplert d’il·lusió i alegria a tots els que les han rebut.

“Bicis per a tots i totes” naix del treball conjunt de Col·lectiu Soterranya, l’Associació pel Medi ambient i Contra el Canvi Climàtic (MESTRESSA) i el Centre Soci-Ocupacional Tàndem. Per a seguir amb aquesta obra solidària i augmentar l’abast del projecte, han presentat una petició a la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, que ha sigut autoritzada, per a sol·licitar la retirada de bicicletes que es troben en dependències policials de la província de València i no estiguen subjectes a disponibilitat de l’Autoritat Judicial. Per açò totes eixes bicicletes seran donades i reparades per a un ús posterior d’aquells que les necessiten.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra