Tècnics i polítics comencen a formar-se per fer els primers pressupostos amb perspectiva de gènere

Igualtat busca que els recursos municipals afecten equitativament a homes i dones així com a altres col•lectius que fins ara no s’havien tingut en compte en el disseny de la ciutat

Guardar

1221-lozano_perspectiva-genere-1
Igualtat
Igualtat

Un total de deu doctores de la Universitat de València en matèries de Sociologia, Dret, Filologia Hispànica, Periodisme i màsters en Agents d’Igualtat i Polítiques d’Igualtat formaran al personal tècnic i polític de l’Ajuntament de València per a incorporar la perspectiva de gènere en les actuacions municipals. 

El pla formatiu comença al gener de 2017 i durarà fins al mes de maig. S’hi abordaran qüestions tan importants com la incorporació de la perspectiva de gènere en les subvencions i els contractes públics, de manera que es formarà al personal tècnic en redactar clàusules tenint en compte a partir d’ara els aspectes d’igualtat.

La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha explicat que “el programa conjunt del Govern de la Nau inclou un acord transversal que és la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals i, per tant, donem compliment a eixa voluntat política”. L’objectiu que s’ha marcat Lozano és que els pressupostos municipals de 2018 siguen els primers de la història que contemplen la perspectiva de gènere. La formació, que es dividirà per classes temàtiques, adoptarà una orientació eminentment pràctica amb la resolució de casos de treball real, precedida del contingut legal i teòric corresponent.

“Des de la regidoria d’Igualtat volem garantir que totes les polítiques que desenvolupem -i fonamentalment els pressupostos municipals- tinguen perspectiva de gènere, és a dir, que tots els diners que gaste l’Ajuntament tinguem la seguretat que afecten de manera equitativa tant als homes com a les dones, així com també a altres col·lectius que fins ara no s’havien tingut en compte en el disseny de la nostra ciutat. A partir d’esta acció podrem dir, per fi, que València és una ciutat que aposta per ser igualitària”, ha dit Lozano.

Així, durant les quatre sessions formatives el professorat dotarà al personal de la casa consistorial de les ferramentes necessàries per valorar l'efecte que previsiblement causarà el desenvolupament d'una norma, programa o projecte en la vida de les dones i dels homes, i en quina mesura s'estima que contribuirà a l’avanç cap a un municipi més igualitari. L'informe d'impacte de gènere és el document on es recollirà este anàlisi amb l'objectiu d’identificar, prevenir i evitar la producció o l'increment de les desigualtats de gènere, en compliment amb la Llei 3/2007.

Arxivat a:

Destacats