Taula redona sobre la 'premsa satírica republicana' en la Biblioteca Valenciana

Taula redona sobre la 'premsa satírica republicana' en la Biblioteca Valenciana

La Biblioteca Valenciana acull la segona taula redona del cicle de conferències que s’han programat amb motiu de l’exposició “Premsa satírica i cultura popular valenciana”, que es mostra al Monestir de Sant Miquel dels Reis

Es visionarà un documental sobre la revista ‘La Traca’ i el seu director Vicent M. Carceller, al qual seguiran les intervencions del professor Francesc Martínez Gallego, cocomissari de l’exposició que parlarà sobre aquesta revista a la Universitat de València; la bibliotecària Àngels Aznar parlarà sobre ‘El cuento del dumenche’; i el dibuixant Lamberto Ortiz (Lamber), dels dibuixants i il·lustradors de les publicacions de l’època. La taula ‘Premsa satírica republicana’ estarà moderada per Julio Monreal, director del periòdic Levante-EMV.

L’exposició ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana. Dels col·loquiers a la cibersàtira’ es realitza en homenatge a Ricard Blasco Laguna, intel·lectual i erudit valencià precursor dels estudis sobre la literatura satírica i popular valenciana, i exhibeix prop d’un centenar de capçaleres de publicacions satíriques que van tindre el seu moment d’esplendor en el segle XIX i principi del segle XX. Publicacions com ara ‘El Mole’, ‘La Gaceta del Cielo’, ‘La Degollà’, ‘La Traca’, ‘La Risa’, ‘La Matraca’, ‘La Tronà’ o ‘El Tio Cuc’ són algunes que es poden contemplar.

L’exposició no es restringeix a la premsa escrita, sinó que s’acompanya de documents sonors, dibuixos, figures de la cultura popular valenciana, peces de teatre censurades per la dictadura, i inclús serà possible visionar ‘El faba de Ramonet’, primera pel·lícula sonora en valencià.

tags

gva

plataforma per la lengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 18 =