Tallers per a lluitar contra la bretxa digital intergeneracional

Foto: worldaroundtrip

Tallers per a lluitar contra la bretxa digital intergeneracional
01/10/2016 -

Arran de la celebració del Dia Internacional de les Persones Majors, Las Naves van acollir, dins del programa “Digitalitza’t”, un Taller d’Acompanyament Digital dirigit a este col·lectiu. El taller, com la resta d’activitats d’este programa que es va iniciar el passat mes de setembre i durarà tot el curs escolar, és gratuït.

L’objectiu d’esta línia de treball que han començat InnDEA València i Las Naves és que els col·lectius que patixen l’exclusió tecnològica –siguen persones majors, dones, xiquets o joves– puguen aprendre a utilitzar eines informàtiques diàriament. Es tracta de tallers d’acompanyament digital on s’ensenya, per exemple, com utilitzar una tauleta, el mòbil i també aplicacions populars com WhatsApp. Els cursos estan dirigits a persones sense experiència informàtica o reduïda i que desitgen introduir-se en el món digital o adquirir-ne un coneixement bàsic.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), els joves entre 16 a 24 anys són els que més usen Internet, un 99,2 % els homes i un 97,5 % les dones. En augmentar l’edat, en baixa l’ús de manera considerable, i el percentatge més alt és el del grup de 65 a 74 anys, un 31,5 % els homes i un 21,5 % les dones. Segons ha explicat el director d’InnDEA València, Rafael Monterde, “hi ha una clara bretxa digital intergeneracional i cal facilitar l’accés a ordinadors en centres públics per a reduir-la. Hem de treballar perquè la tecnologia estiga a l’abast de tots i totes, tinguem l’edat que tinguem”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra