caixa popular

Taller de promoció de l'agricultura ecològica per a l'alumnat del CEIP L'Horta

Taller de promoció de l'agricultura ecològica per a l'alumnat del CEIP L'Horta
23/12/2016 -

L’alumnat de cinquè de Primària del CEIP L’Horta de Paiporta ha participat aquesta setmana en el projecte ‘Ecolina a les aules’, una iniciativa de l’Àrea de Benestar Social, Educació i Salut de la Diputació de València i la Unió de Llauradors i Ramaders per a promoure el consum de productes ecològics.
A través d’un conte, protagonitzat per la gallina Ecolina, els i les alumnes aprenen a diferenciar entre la ramaderia i l’agricultura extensiva i l’ecològica, i els avantatges que presenta la segona. Aquest taller viatja per les escoles públiques de la província de València que el sol·liciten i, en ell, a més, les xiquetes i xiquets aprenen la importància de consumir productes de temporada.

‘Ecolina a les aules’ té com a objectiu començar una cadena d’informació que puga arribar a tots els membres de la família i, així, tenir altres criteris per omplir la bossa de la compra i millorar l’alimentació. Es desenvolupa per a apropar els aliments ecològics a l’alumnat, fer-lo reflexionar sobre els beneficis del consum de productes locals, donar-li a conèixer el calendari de productes autòctons de temporada, fomentar el treball en equip, ajudar-los a descobrir quina és la millor alimnetació per a la seua salut i la millora del medi ambient, crear un canal de comunicació amb les famílies que ajude a canviar hàbits no saludables per aliments de qualitat, i fomentar el consum d’aliments ecològics i locals en els menjadors escolars amb l’acceptació de les famílies.

A l’activitat portada a terme aquest dilluns va acudir la diputada de Benestar Social, Educació i Salut, Mercedes Berenguer, i l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. Berenguer va explicar al finalitzar el taller que “moltes voltes els xiquets són els mestres a casa”, i que l’objectiu d’aquesta acció, que arriba a la seua segona edició, “és la formació i la promoció d’hàbits de vida saludables” i “el foment de la salut mediambiental i de les persones”. Isabel Martín, per la seua banda, va qualificar l’activitat com “molt interessant i necessària per a canviar els hàbits de vida que tenim”.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 1 =