40 anys fent valors Caixa popular

Taller de promoció de l’agricultura ecològica per a l’alumnat del CEIP L’Horta

Taller de promoció de l’agricultura ecològica per a l’alumnat del CEIP L’Horta
23/12/2016 -

L’alumnat de cinquè de Primària del CEIP L’Horta de Paiporta ha participat aquesta setmana en el projecte ‘Ecolina a les aules’, una iniciativa de l’Àrea de Benestar Social, Educació i Salut de la Diputació de València i la Unió de Llauradors i Ramaders per a promoure el consum de productes ecològics.
A través d’un conte, protagonitzat per la gallina Ecolina, els i les alumnes aprenen a diferenciar entre la ramaderia i l’agricultura extensiva i l’ecològica, i els avantatges que presenta la segona. Aquest taller viatja per les escoles públiques de la província de València que el sol·liciten i, en ell, a més, les xiquetes i xiquets aprenen la importància de consumir productes de temporada.

‘Ecolina a les aules’ té com a objectiu començar una cadena d’informació que puga arribar a tots els membres de la família i, així, tenir altres criteris per omplir la bossa de la compra i millorar l’alimentació. Es desenvolupa per a apropar els aliments ecològics a l’alumnat, fer-lo reflexionar sobre els beneficis del consum de productes locals, donar-li a conèixer el calendari de productes autòctons de temporada, fomentar el treball en equip, ajudar-los a descobrir quina és la millor alimnetació per a la seua salut i la millora del medi ambient, crear un canal de comunicació amb les famílies que ajude a canviar hàbits no saludables per aliments de qualitat, i fomentar el consum d’aliments ecològics i locals en els menjadors escolars amb l’acceptació de les famílies.

A l’activitat portada a terme aquest dilluns va acudir la diputada de Benestar Social, Educació i Salut, Mercedes Berenguer, i l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. Berenguer va explicar al finalitzar el taller que “moltes voltes els xiquets són els mestres a casa”, i que l’objectiu d’aquesta acció, que arriba a la seua segona edició, “és la formació i la promoció d’hàbits de vida saludables” i “el foment de la salut mediambiental i de les persones”. Isabel Martín, per la seua banda, va qualificar l’activitat com “molt interessant i necessària per a canviar els hàbits de vida que tenim”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra