caixa popular

Superada la costa de gener?

Seguim patint o no la temuda costa de gener, segueix existint o ja és cosa del passat

Superada la costa de gener?

Es va acabar 2016 i el Nadal i, amb açò, comença la costa de gener. Realment existeix encara la costa de gener o és una reminiscència del passat? Quines diferències hi ha entre la costa de gener i la de setembre? Tant en el primer com el nové mes de l’any les famílies ho passen una mica malament econòmicament doncs la despesa en estos mesos és major per diferents motius. Al gener s’entra després de la despesa del Nadal i amb un augment del preu de determinats serveis. Al setembre es realitza fonamentalment la despesa per a la volta al col·legi i també es ve de les vacances d’estiu pel qual tots dos mesos tenen costes molt similars. Però realment cal passar per este glop?

El més important és tenir clar els diners que es vol un gastar durant les vacances estiuenques i eixa xifra ha de tenir en quanta que al mes següent hi ha una ‘despesa extra’ quant a material escolar i llibres es refereix’. En Nadal passa el mateix, regals, alimentació i oci es porten la major part del pressupost i també cal contemplar que al gener la ‘vida puja’. Les famílies són conscients d’estes despeses pel que sent una mica previsores es pot minimitzar les conseqüències.

Molts col·legis reparteixen en la reunió de final de curs el llistat de llibres i material escolar per al curs següent. Pel que els pares poden saber el cost total, fins i tot adquirir si no tots, part d’ells avançant-se a la despesa de setembre i repartint el cost al llarg de l’estiu. Moltes empreses dedicades a vendre material per a la volta al col·legi i llibreries també financen les compres. Açò unit a un ‘control’ de la despesa vacacional pot fer que la costa de setembre ja no siga tanta costa i es convertisca en tan sols un repeix.

Amb la de gener pot arribar fins i tot a passar el mateix. No es pot saber quants euros acabarà pujant el servei de transport públic, llum, aigua, telefonia i altres serveis però sí que es pot controlar la despesa nadalenca escalant les compres. Des de fa uns anys, moltes famílies avancen la compra de regals i detalls, fins i tot ja són molts que les compres d’aliments les realitzen en el mes de novembre. Comprar el marisc a bon preu i congelar-ho per a les dates nadalenques no és gens desgavellat i ajuda a estalviar uns quants euros i a alliberar de despesa el mes de desembre. Fins i tot, per als més ressagats, comprar a partir de l’1 de gener en els diferents establiments que ja han posat les rebaixes (hi ha fins i tot qui les posa a mitjan desembre). El període de rebaixes està liberalitzat des de fa anys pels quals les gangues i les gangues ja es poden trobar en qualsevol moment.

Si enguany ha sigut previsor, pot ser que la costa de gener ja siga un simple repeix en el camí, si no ha tingut en compte estos detalls, pot ser que si també és dels quals viu la volta al col·legi puga aplicar algun truc per a convertir eixa temible costa de fa anys en una simple rampa amb una elevació moderada.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
sempre teua
Turismo salou