caixa popular

Amollada de gambetes a la Rambleta

Amollada de gambetes a la Rambleta
15/05/2017 -

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha participat en una nova amollada d’espècies autòctones al parc de La Rambleta, en aquest cas, de diversos tipus de gambetes. La iniciativa impulsada per l’Ajuntament per a fomentar la biodiversitat urbana a través del suport a poblacions d’espècies autòctones ja es va iniciar l’any passat amb una amollada de granotes al mateix enclavament.

“L’any passat vàrem fer una amollada de granotes que ja han aconseguit establir una població relativament abundant. Ara incidim en la nostra aposta per la biodiversitat als espais verds de la ciutat amb aquesta amollada de gambetes”, ha explicat Soriano. Les gambetes són uns crustacis decàpodes d’un parell de centímetres d’envergadura.

La regidora ha agraït el treball del Centre de Conservació d’Espècies Dulciaqüícoles de la Comunitat Valenciana, depenent del Servici de Vida Silvestre de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, d’on provenen les gambetes, per la seua tasca de cria en captivitat i manteniment de poblacions d’espècies amenaçades.

A les aigües continentals de la Comunitat Valenciana hi ha dades d’almenys sis espècies diferents de gambes d’aigua dolça, que viuen no més d’un any i s’alimenten de detritus i restes de vegetació. Són habitants comuns a les zones humides i rius valencians.

Soriano ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a evitar l’amollada d’exemplars d’espècies exòtiques depredadores, com les conegudes tortugues d’aigua de Florida. “El manteniment de les poblacions introduïdes en La Rambleta dependrà de l’equilibri del sistema. És imprescindible evitar la presència i proliferació d’espècies exòtiques”, ha afirmat i ha recordat que l’alliberament d’eixes espècies està totalment prohibit i que hi ha centres tant de l’Ajuntament com de la Conselleria d’Agricultura on es poden depositar eixos exemplars invasors.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 9 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata