caixa popular

Soler insta al ministre de Foment a 'no tirar pilotes fora' i consignar més inversions per a la Comunitat

Soler insta al ministre de Foment a 'no tirar pilotes fora' i consignar més inversions per a la Comunitat
16/04/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assistit a la reobertura al tràfic del pont Fernando Reig d’Alcoi, acte en el qual també han participat el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

Després d’aquest acte, Soler ha instat al ministre de Foment a consignar en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 majors inversions per a la Comunitat Valenciana, ‘perquè les propostes pressupostàries ens deixen un any més en el furgó de cua de les inversions estatals’.

Soler ha emplaçat al ministre a “no tirar pilotes fora” i consignar majors inversions per als valencians, “que des que governa Rajoy s’han vist relegats en la inversió estatal, amb un percentatge molt inferior al pes de la població i del PIB de la Comunitat Valenciana en el conjunt d’Espanya”.

D’aquesta manera, “des que governa Rajoy els valencians hem perdut 2.650 milions al no assignar-nos l’Executiu central les mateixes inversions que la mitjana per habitant del conjunt de les autonomies”.

Aqueixa pèrdua inversora s’ha traduït en 31.000 ocupacions menys, dels quals 3.900 corresponen a aquest exercici, ha ressaltat el titular d’Hisenda. En els PGE de 2018, la província d’Alacant concentra el 80% de la pèrdua inversora per no estar en la mitjana, és a dir, 271 milions dels 334 milions d’infrainversió de la Comunitat.

En els comptes de 2018, el Govern ha relegat a la Comunitat Valenciana a l’antepenúltim posat de totes les autonomies, superant solament a Navarra i Canàries, que tenen règims especials. En 2008, el Govern socialista a Espanya va consignar 2.352 milions d’inversió per a la Comunitat, més de tres vegades el destinat a través dels PGE de 2018, 740 milions.

“El que ha afirmat ara el senyor ministre és que passem de l’últim lloc de les comunitats autònomes a l’antepenúltim, i la veritat és que tampoc és per a tirar les campanes al vol”, ha afirmat el conseller d’Hisenda.

Falta de lleialtat institucional

El conseller ha destacat que “la lleialtat institucional consisteix a tractar a tots els ciutadans espanyols de la mateixa manera i no tenir aquest maltractament permanent que es té amb la Comunitat Valenciana, no solament des del punt de vista de la inversió i de les infraestructures, sinó també en el finançament autonòmic, on el maltractament és igualment palés”.

“La Generalitat -ha explicat Soler- es fa càrrec de les coses que als ciutadans més els preocupen, com és la sanitat, l’educació o els serveis socials. I el que succeeix és que no té, perquè el Govern no li atorga els recursos, els mateixos mitjans que tenen altres comunitats autònomes. I no des de fa un any o dos, sinó des de sempre, i no hi ha manera que es canvie el sistema ni que ens lleven aquesta motxilla tan pesada del deute, que és producte, en bona part, de l’infrafinançament”.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 6 =