caixa popular

Soler: "El que hui és una realitat és que, per primera vegada en la història, l'alumnat té llibres de text gratuïts"

Soler: "El que hui és una realitat és que, per primera vegada en la història, l'alumnat té llibres de text gratuïts"
12/09/2016 -

“El que hui és una realitat és que, per primera vegada en la història, l’alumnat té llibres de text gratuïts”, ha assenyalat el sotssecretari de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE i secretari autonòmic, Miguel Soler, durant la Jornada sobre Educació que ha tingut lloc en la seu dels socialistes valencians. D’aquesta forma, i davant els representants municipals que han participat en l’acte, el dirigent socialista s’ha mostrat orgullós perquè segons ha assenyalat, “Hui podem comprovar com les promeses que vam fer en campanya electoral es comencen a notar”. Així ha recordat que hi ha hagut un increment de 2.800 professors, “l’increment més gran que s’ha produït solament un curs respecte a l’any passat”, al mateix temps que ha citat l’increment de l’alumnat, de les beques, o com “hui hi ha 1.242 alumnes en aules públiques de dos anys, una de les promeses estrella que portem en el nostre programa electoral i que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar en el seu propi discurs d’investidura”, ha puntualitzat.

De la mateixa manera el dirigent socialista ha volgut valorar aquesta Jornada, ja que segons ha explicat, “el treball conjunt entre l’administració local i l’autonòmica és fonamental per a poder arribar a les famílies”. “Tal com diu el nostre secretari general i president de la Generalitat, Ximo Puig, l’educació ha de ser un element en el qual ha de treballar tota la societat, les famílies, el professorat, l’administració local, perquè és un repte que ens afecta a tots i no solament al sector educatiu”, ha recordat Soler. Així ha incidit que es tracta d’una jornada de treball que el seu objectiu “és poder fer una anàlisi conjunta de com ha anat l’inici de curs, amb el doble vessant d’escoltar el que ens expliquen des dels diferents municipis, quins són els principals reptes que té l’educació hui, quins problemes ha pogut haver-hi en els diferents centres i d’altra banda poder també valorar conjuntament les iniciatives que hem fet fins ara des de la Generalitat així com els reptes per a aquest pròxim curs”.

Durant la seua intervenció Miguel Soler ha recordat els nombrosos assoliments que en enguany s’han complit. “Tot el que el president de la Generalitat va anunciar en el discurs d’investidura està complit” ha destacat, al mateix temps que s’ha mostrat orgullós de tenir un president que “es creu l’educació com el principal instrument per a poder avançar en igualtat en la societat i la principal herència que li podem deixar als nostres fills”. En aquesta línia ha incidit en l’important esforç que des de la Generalitat s’està fent per a avançar en la igualtat d’oportunitats, millorar les polítiques de beques, la qualitat de l’educació, reduint el nombre d’alumnes per aula i incrementant el professorat o implantant el programa de gratuïtat en els llibres de text ‘XarxaLlibres”. Referent a açò, Soler s’ha mostrat contundent i ha assegurat que “diguen el que diguen, la qual cosa hui és una realitat és que els alumnes tenen llibres de text gratuïts per primera vegada en la història en tota l’educació obligatòria”.

Imposició de la revàlida

Un altre dels temes a tractar durant aquesta Jornada ha sigut la imposició de la revàlida per part del Govern de Mariano Rajoy per a aquest curs. Sobre aquest tema la secretària d’Educació de la CEN, Inma Sánchez, s’ha mostrat totalment en contra d’aquesta mesura, ja que segons ha explicat “tan solament provoca incertesa, indefensió i un claríssim augment de la desigualtat entre l’alumnat propiciant l’augment del fracàs escolar”.

La dirigent socialista ha recordat que segons estableix el Reial decret 310/2016 de 29 de juliol, aprovat pel Govern de Rajoy, les revàlides o com ells ho volen cridar “avaluacions finals” s’aplicarien ja per a aquest curs als alumnes que finalitzen l’Educació Secundària Obligatòria i als de 2º de Batxiller “malgrat la gran incertesa que hi ha per part de tota la comunitat educativa sobre aquest tema”.

Finalment la dirigent socialista ha volgut reiterar la importància del municipalisme i la labor que dia a dia realitzen els regidors i les regidores del PSPV en les seues localitats, ja siga des de les seues funcions de govern o des de l’oposició. “És fonamental perquè les polítiques adoptades pel Govern de Ximo Puig, en matèria educativa suposen la translació efectiva a la ciutadania”, ha conclòs.

Etiquetes


festival jazz palau de la musica

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 19 =

90s love u
corts valencianes
cultura diputacion de valencia
ruta tapa del puig