Set col·legis de Burjassot tanquen tot un curs dedicat als seus horts escolars i a la jardineria sostenible

Guardar

A la fi del mes de juny, la Regidora d'Educació, Laura Espinosa, va mantenir una reunió amb els responsables dels diferents centres educatius que, durant el recentment acabat curs escolar, han participat en els projectes d'Horts Escolars i Jardineria Sostenible, impulsats des de la pròpia regidoria. Una trobada que va servir per fer balanç i valoració de com han funcionat tots dos projectes durant l'últim trimestre i al llarg del curs acadèmic en general.

Des del mes d'octubre de 2015 fins a juny de 2016, la Regidoria d'Educació ha impulsat els tallers d'Horts Escolars Ecològics en cinc col·legis de Burjassot i els tallers de Jardineria sostenible, en dos col·legis que no disposen en les seves instal·lacions d'espai suficient per poder realitzar el taller d'hort. Els col·legis Fernando dels Rius, Juan XXIII, Villar Palasí, Verge dels Desemparats i Sant Joan de Ribera han realitzat el taller d'Hort Escolar mentre que els col·legis Miguel Bordonau i La Nativitat han desenvolupat el taller de Jardineria Sostenible, tot això amb la col·laboració de l'Associació Sembra en Saó, els responsables de la qual estan a càrrec d'aquests tallers en centres educatius del municipi, des de fa set anys, ininterrompudament.

Tant l'Hort Escolar Ecològic com la Jardineria Sostenible són dos recursos educatius cada vegada més coneguts i demandats pels professionals de l'educació ja que no es tracta únicament d'un racó del pati on es conreen verdures, sinó que es tracta d'un espai on els alumnes desenvolupen capacitats importants com el treball en equip i adquireixen coneixements i, sobretot, sensibilització i consciència cap a la qüestió mediambiental.

Les activitats comunes que els alumnes i alumnes han après a realitzar, tant en el Taller d'Horts Escolars com en el de Jardineria Sostenible són aprendre a preparar el terreny de treball i deixar-ho llest per plantar, abonar, aprendre a utilitzar les diferents eines de treball, sembra a partir dels criteris de l'agricultura ecològica, aprenent que cada hortalissa creix millor segons l'estació de l'any, plantació de flors i plantes aromàtiques, llevar les males herbes, regar i, finalment, recol·lectar i gaudir dels manjares que la terra i el treball han proporcionat.

Així, al llarg dels mesos, els horts i jardins dels centres participants s'han anat d'omplint de patates, cols, enciams, cebes i raves però també de maduixes i plantes aromàtiques com l'espígol, el romaní, l'espígol els lliris, entre moltes altres varietats. El curs va finalitzar amb una exposició col·lectiva, que va tenir lloc a la fi de juny al Centre Socioeducativo Díaz Pintat. La satisfacció, tant d'alumnes com de professorats auguren futures i molt bones collites.

Arxivat a:

Destacats