caixa popular

Serna destaca l'aposta del Consell pel comerç de proximitat després d'anys de "improvisació" i "irresponsabilitat"

Serna destaca l'aposta del Consell pel comerç de proximitat després d'anys de "improvisació" i "irresponsabilitat"
08/01/2017 -

La diputada socialista Toñi Serna ha destacat l’aposta del Consell presidit per Ximo Puig pel comerç de proximitat, amb l’engegada pròximament del Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA). En resposta parlamentària a la representant socialista, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafael Climent, ha informat de les línies estratègiques principals que configuren el PATSECOVA i de l’estat de tramitació del document, pendent de la Declaració d’Impacte Ambiental i Territorial Estratègica.

“Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, al novembre d’enguany la facturació del comerç minorista va augmentar un 6% respecte a l’any anterior, i la Comunitat Valenciana lidera l’increment nacional, però no ens conformem amb aquestes dades, volem continuar millorant, i per açò és tan important l’engegada del PATSECOVA”, ha indicat la diputada.

Toñi Serna ha recordat que la implantació d’aquest Pla d’Acció s’ha demorat “de manera irresponsable” des de l’any 2011, quan governava el Partit Popular. “Aquesta etapa es va caracteritzar per la improvisació i els criteris miops, amb uns responsables polítics incapaços de gestionar l’immediat i urgent, i que han ajudat molt poc al comerç de proximitat, abandonant-los a la seua sort en mancar d’una estratègia global d’actuació”.

La representant socialista ha destacat el “consens i la participació” amb la qual s’està duent a terme la redacció del document. “La vida dels nostres pobles i ciutats, la qual cosa han sigut, són i seran, no s’entendria sense la presència i la influència del comerç de proximitat”, al que ha definit com “un dels principals motors de la vida social i econòmica”.

En la resposta parlamentària del conseller d’Economia Sostenible a Serna, Rafael Climent aclareix que ja s’està elaborant el document de síntesi de les propostes i al·legacions presentades com a pas previ a la Declaració d’Impacte Ambiental. També explica que les determinacions del PATSECOVA donaran contingut a la futura Llei de Comerç Sostenible. El PATSECOVA definirà els criteris, directrius i orientacions territorials perquè l’ordenació comercial es desenvolupe de forma coherent amb la planificació territorial, assegurant la seua coherència amb els objectius de qualitat de vida i desenvolupament sostenible previstos en la legislació valenciana d’ordenació del territori i protecció del paisatge.

Serna ha indicat que “tots som conscients que el context socioeconòmic ha trastocat els fonaments del comerç. No es consumeix igual, ni en els mateixos llocs, i els canals pels quals els ciutadans poden adquirir els seus productes s’han multiplicat”. Des del seu punt de vista, açò “afecta l’economia i té conseqüències en l’ambient social de pobles i ciutats, així com en el plànol urbanístic”. Per tot açò, el PSPV-PSOE considera de “vital importància” l’engegada del PATSECOVA.

Finalment, la portaveu de Comerç del PSPV en les Corts ha felicitat a tot el comerç minorista pel seu treball i ha subratllat que “per fi tenen al seu costat a un Consell que els escolta i atén”.


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =