caixa popular

Sant Marcel·lí, el barri triat per a desenvolupar el projecte europeu 'Plastic Circle'

La gran activitat de la seua associació veïnal i la participació dels veïns han decantat la balança a favor seu

Sant Marcel·lí, el barri triat per a desenvolupar el projecte europeu 'Plastic Circle'
21/12/2016 -

La Unió Europea ha impulsat un programa pilot per a fomentar tant la recollida selectiva d’envasos de plàstic, a través de la participació ciutadana, com el reciclatge. En aquest projecte, que ha rebut el nom de ‘Plastic Circle’, participaran nou països, però solament tres d’ells han sigut escollits per a realitzar el banc de proves.

D’aquests tres països, es troba Espanya. I la nostra ciutat ha sigut la triada per a dur a terme aquesta iniciativa, que començarà en 2018.

No obstant això, perquè el projecte funcione és imprescindible que els ciutadans s’involucren. Per aquest motiu, des de la conselleria responsable de la gestió de residus sòlids han decidit que el barri de Sant Marcel·lí siga el promotor de ‘Plastic Circle’.

I és que la configuració del barri, la participació dels seus veïns i l’associacionisme veïnal tan actiu han fet que Sant Marcel·lí siga el barri perfecte per a ser pioner d’aquest gran projecte europeu.

Per a dur-ho a terme, s’instal·laran contenidors intel·ligents, amb sensors que reconeixeran els nivells d’ompliment a temps real, amb l’objectiu d’optimitzar les rutes de recollida, així com un sistema d’identificació del lliurament dels residus per part de les unitats familiars.

Un projecte ambiciós tant per a crear en la societat una educació del reciclat, com per a reintroduir, dins de la cadena de valor, els envasos de plàstic.

‘Plastic Circle’ comptarà amb un pressupost de vuit milions, dels quals 2,7 es destinaran a València. Per la seua banda, l’Ajuntament de València ho completarà amb la inversió de 300.000 euros.

Aquesta iniciativa, que València compartirà amb la ciutat holandesa d’Utrecht i la romanesa Alba lulia, situarà a la nostra ciutat en un referent d’innovació.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − dos =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou