caixa popular

Sanitat modifica el calendari de vacunació infantil de la Comunitat Valenciana

Sanitat modifica el calendari de vacunació infantil de la Comunitat Valenciana
09/01/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha modificat el calendari de vacunació sistemàtica infantil de la Comunitat Valenciana a través de la Resolució d’1 de gener de 2017.

Es tracta del calendari vacunal que el Consell Interterritorial de Sanitat va aprovar fa sis mesos per a 2017 i que, a la Comunitat Valenciana, començarà a aplicar-se als xiquets nascuts a partir de l’1 de gener de 2017.

El calendari inclou una sèrie de canvis en els esquemes de vacunació, principalment en menors d’un any. En primer lloc, es redueix el nombre de dosi de la vacuna combinada de diftèria-tètanus-tos ferina (DTPa), pòlio i haemophilus influenzae tipus b (Hib), en concret la dosi administrada al cap de 18 mesos.

Així, els xiquets i xiquetes nascuts a partir de l’1 de gener de 2017 rebran una dosi de vacuna combinada de diftèria-tètanus-tos ferina (DTPa), polio injectable (VPI), Haemophilus influenzae tipus b (Hib) i hepatitis B (HB) als 2, 4 i 11 mesos d’edat.

Un altre dels canvis més rellevants és la nova pauta de vacunació de l’hepatitis B, amb tres dosis administrades als 2, 4 i 11 mesos d’edat com a vacuna combinada i deixa d’administrar-se la vacuna al naixement.

Els xiquets i xiquetes que comencen amb aquesta pauta rebran una altra dosi de record enfront de diftèria, tètanus, tosferina (DTPa) i poliomielitis, en comptes dels 18 mesos, als sis anys d’edat.

El calendari es completa amb l’administració al cap de 12 mesos i als 3-4 anys de sengles dosis de vacuna triple vírica (enfront del xarampió, la rubèola i les galteres), així com amb l’administració de les mateixes dosis que fins ara enfront de la meningitis C (al cap de 4 mesos, 12 mesos i 12 anys) i la vacunació de les xiquetes enfront del virus del papil·loma humà al cap de 12 anys.

Els avantatges del nou calendari són, d’una banda, que es redueix el nombre d’administracions de dosis en menors de dos anys, assegurant el mateix nivell de protecció enfront de totes les malalties incloses en el calendari. I d’altra banda, es minimitza l’impacte de problemes en el subministrament d’algunes vacunes, com el que afecta el component de la tos ferina des del 2015.

El calendari de vacunació és una eina de salut pública que protegeix a la població que es vacuna. Les modificacions en el calendari responen a canvis epidemiològics en la malaltia vacunable, el desenvolupament de vacunes més efectives i eficients o les variacions en el coneixement sobre les millors pautes i estratègies per a la vacunació.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

cultura diputacion de valencia
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou