Sanitat alerta de les altes temperatures per a hui

Sanitat alerta de les altes temperatures per a hui
05/09/2016 -

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informa que avui es podrà aconseguir el nivell roig o extrem de temperatura en municipis de l’interior de la comarca de la Vega Baixa (zona termoclimàtica 29). A aquesta zona corresponen les localitats d’Oriola, Albatera, Benejússer, Callosa de Segura, Dolores, Bigastre, Catral o Rafal, entre unes altres.

De la mateixa manera, es preveu que s’aconseguisca el nivell taronja o alt (temperatures que podrien superar els 39 graus) en la resta de les comarques d’Alacant, així com en la província de València, excepte les comarques interiors i alguns municipis de Castelló.

Això correspon a les zones termoclimàtiques 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 i 30 d’Alacant; 9, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 de València, i zones 5 i 9 de Castelló.

Davant aquesta previsió, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recomana no exposar-se al sol en les hores centrals del dia (entre les dotze i les sis de la vesprada); beure aigua i sucs de fruita lleugerament freds; evitar menjars copiosos; no abusar de les begudes alcohòliques ni amb cafeïna; romandre a l’ombra i en espais ventilats o condicionats, i usar roba lleugera i folgada. Una altra de les mesures per a protegir-se de la calor és abaixar les persianes durant les hores de sol i prestar especial atenció a mantenir els aliments en el frigorífic, vigilant sempre les mesures de conservació.

Es recomana tenir especial cura i vigilància de la població més vulnerable a les altes temperatures, com poden ser els majors, xiquets i malalts crònics.

De la mateixa manera, i davant els més mínims símptomes que podrien indicar un colp de calor (temperatura elevada, pell roja, calenta i seca, pols fort i accelerat, dolor palpitant de cap, mareig i confusió i/o pèrdua de consciència), es recomana cridar al 112, col·locar al pacient en una zona d’ombra i refrescar-ho aplicant aigua amb draps mentre s’espera a l’atenció sanitària.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra