Sandra Gómez: "La ciutat ha canviat molt des que governava Rita Barberá"

Aposta per "un model de ciutat del segle XXI" i acusa a PP i Cs de "absència" de projecte polític i d"incapacitat per a conformar-ho"

Guardar

sandra_gomez_pspv
sandra_gomez_pspv

La primera tinent d'alcalde en l'Ajuntament de València i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha considerat que l'executiu municipal, el Govern de la Nau que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, és "un govern estable" amb socis que han sabut "ser generosos i arribar a acords" malgrat "discrepar" sobre alguns assumptes i de "tenir diferències" perquè pertanyen a "partits diferents" amb "projectes i models de ciutat diferents".

"Ens vam posar d'acord fa tres anys per a donar a la ciutat un govern progressista estable que passara pàgina a la situació d'emergència en la qual l'anterior govern del PP va deixar la ciutat. Cree, sincerament, que ho hem aconseguit. Hem sigut grups polítics que hem estat a l'altura de la responsabilitat i del compromís que assumim i hem format un govern estable per a la ciutat", ha indicat Gómez en una entrevista a Europa Press.

La també regidora d'Ocupació, Emprenedoria i Turisme ha valorat així l'"esforç" fet "per part dels tres grups polítics" que integren el Govern de la Nau per a aconseguir acords i dur a terme la gestió municipal responent al "pacte" subscrit "fa tres anys", després de les eleccions locals de 2015, i atenent als "objectius marcats".

Sandra Gómez ha ressaltat la disposició d'aquests tres grups per a "arribar a acords, cedir, acordar, dialogar i entendre que el govern és plural". "Ho veig cada setmana que parlem en la Junta de Portaveus o en la Junta de Govern Local. Veig com tots fem esforços i vull posar en valor açò", ha assenyalat.

"Hem sabut dialogar, hem entés la pluralitat d'aquest govern i excepte alguna discrepància no hi ha hagut una fractura ni importants desacords", ha agregat l'edil, que ha exposat que "açò no lleva que com a partits polítics hi haja diferències", "discrepàncies" i "tensions". En aquest punt, ha dit que cal distingir "entre l'institucional" i el que són les formacions polítiques.

Referent a açò, Gómez ha apuntat que "quan s'ix del marc institucional de l'Ajuntament, entre els partits polítics es veu cada vegada més que hi ha diferències que marcaran el relat i el model tant de Comunitat Valenciana com de ciutat per als pròxims anys" i les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim any.

Davant eixes "diferències", la primera tinent d'alcalde ha manifestat que "és important, sobretot quan es tenen responsabilitats de govern, no prendre decisions partidistes sinó pensar en els ciutadans". "En l'Ajuntament podríem fer més partidisme però no és el que la gent espera de nosaltres. Espera responsabilitat per a millorar la seua vida", ha subratllat.

Al seu torn, Sandra Gómez ha instat a apostar per governs com el de la Nau, que basant-se "en el diàleg" està "donant estabilitat, ajudant i millorant la ciutat" i ha insistit en la necessitat de fer "menys partidisme i pensar en la gent per a la qual es governa". La regidora ha apuntat que "la gent ha canviat" i que "ara vol pluralitat i diversitat".

Després d'açò, ha censurat que els dos partits de l'oposició municipal, PP i Ciutadans (Cs), que en la seua opinió "no tenen cap tipus de projecte polític ni model de ciutat", basen la seua oposició al Govern de la Nau parlant de "les diferències dels partits" que ho integren i afirmant que aquestes són "alguna cosa negativa per a arribar a acords".

"LIDERATGE I REFERENT"

"Hem fet canvis i tots hem sigut raonables, amb tensions i discrepàncies" però "dins del que és un govern plural" que intenta "arribar a acords", ha declarat. La portaveu socialista ha lamentat l'"absència" en el PP d'"un model de ciutat" dirigit a València i que la seua adreça regional no haja oferit "una alternativa" i "un projecte polític treballat", així com la "falta" de "lideratge" i de "referent" d'aquesta formació en la capital valenciana.

Gómez ha assenyalat que "la ciutat ha canviat molt des que governava Rita Barberá fins ara" i ha advertit que ni València ni els models per a ella "es poden improvisar". Així mateix, ha al·ludit a la situació com investigats en el cas Taula de nou dels deu edils 'populars' i ha dit que açò els ha fet "no tenir credibilitat ni legitimitat en aquesta legislatura".

Respecte a Cs, la responsable socialista ha censurat la seua "incapacitat" per a "conformar" un projecte de ciutat i "liderar-ho". "És un grup polític incapaç de tenir una posició política en qualsevol qüestió que afecte València", ha afirmat, a més d'indicar que el seu portaveu, Fernando Giner, exerceix "un lideratge que dista molt del que necessita la ciutat".

L'edil ha agregat que aquest ha de ser "coherent, clar, amb capacitat i amb les coses clares" i ha alertat de l'"oportunitat" que Cs, que "s'ha perdut en qüestions accessòries i a intentar replicar ací el que passa a Catalunya", ha deixat passar per a "exercir un projecte alternatiu".

Sandra Gómez ha defensat treballar per "un model de ciutat del segle XXI" i la labor duta a terme pel Govern de la Nau per a situar la ciutat, "dins del mapa nacional i internacional", com una urbs "amb moltes oportunitats que pot exercir la capitalitat mediterrània".

"UN GIR DE 180 GRAUS"

"És indiscutible que la imatge de València, la seua reputació ha fet un gir de 180 graus. Ja no ocupa fulles en la premsa per casos de corrupció de responsables polítics de l'Ajuntament sinó per mesures que li donen dignitat" i la mostren com "una ciutat amb capacitat per a atraure inversions i grans esdeveniments rendibles", ha exposat.

De la labor desenvolupada per l'actual govern local, la portaveu del PSPV ha destacat també la millora de "tots els indicadors econòmics de gestió", entre ells, la "reducció del període mitjà de pagament a proveïdors i del deute", així com la "reactivació econòmica" i els serveis per a "millorar la qualitat de vida".

Gómez ha afirmat que aquesta legislatura s'ha treballat per a "atendre la situació d'emergència en la qual l'anterior govern del PP va deixar València", amb "crisi econòmica per uns comptes fets fallida i intervingudes", amb "crisi social per les conseqüències de l'econòmica i per falta de polítiques dedicades a ajudar a les persones" i amb "crisi institucional derivada del descrèdit per la corrupció, el balafiament i la mala gestió".

Arxivat a:

Destacats