40 anys fent valors Caixa popular

Russafa, el barri de moda a València

Un barri alternatiu i cosmopolita on conviuen oci, gastronomia i cultura

Foto: Joanbanjo

Russafa, el barri de moda a València
28/07/2016 -

Si fa, aproximadament, deu anys ens hagueren preguntat pel barri de Russafa, possiblement ningú haguera apostat per ell. I molt menys, ens haguérem imaginat en el que hui s’ha convertit: Un barri modern, ple d’activitat i d’oci, però també, en un aliat cultural per a tots aquells que busquen mostrar el seu art.

Russafa, el nom del qual en àrab significa ‘jardí’, té el seu origen en una zona de recreació i jardins construïda per Abd Allah al-Balansi en el sigle IX. No obstant això, des del seu naixement, este barri ha patit diverses transformacions, arribant, inclús, a ser considerat un barri marginal.

No obstant això, gràcies a l’ajuda de, en primer lloc, els immigrants que van començar a muntar els seus negocis en estos carrers, seguits, després, d’un gran nombre d’artistes, dissenyadors o bohemis que, cansats dels alts preus d’altres zones de València, es van traslladar a Russafa per a viure o desenvolupar les seues carreres, este barri s’ha convertit en una fusió social on conviuen diferents cultures, religions i idiomes.

I si este barri, a què alguns criden el Soho, té un lloc emblemàtic, és, sens dubte, el seu mercat. Un espai que mescla tradició i innovació i que, a més, abasteix a tots els locals de la zona.

Però a més, el que fa especial a Russafa no és només que hi ha vida les 24 hores del dia, sinó que ofereix una gran varietat d’alternatives d’oci. Per això, a València Extra, et fem un breu recorregut per este barri.

Si t’abelleix anar a menjar o sopar trobaràs un gran nombre de bars. Ara bé, si eres amant de la carn, en ‘Mediterránea Hamburguesa’ (Sueca, 45) o ‘The Black Turtle’ (Sueca, 51) gaudiràs de les millors i més originals hamburgueses. Així i tot, també podràs degustar menjar internacional com per exemple, en ‘Tora’ (Pedro III, el Grande, 11) , una taverna japonesa on et serviran l’autèntic yakisoba o kaarage al punt.

Foto:  Chosovi

Foto: Chosovi

I com a Russafa estan tan acostumats a la diversitat, no és res estrany trobar-se un café-llibreria on poder gaudir de concerts, tallers de pintura per a xiquets o un tast de vins, entre moltes altres propostes culturals. Estem parlant tant de ‘Ubik Café’ (Literato Azorín, 13) , com de ‘Slaughterhouse’ (Dénia, 22) .

Finalment, no podem passar per alt el principal motor cultural del barri. En la ‘Sala Russafa’ (Dénia, 55) , un local que va nàixer amb l’objectiu de promoure la cultura entre els veïns, podràs passar una estona entretinguda, gràcies als congressos de novel·la negra, projeccions de pel·lícules o funcions de teatre.

Tot té cabuda en un barri cosmopolita on negocis de tota la vida conviuen amb altres més transgressors. En un barri on oci, cultura i gastronomia es pot trobar en el mateix carrer i, inclús, en el mateix local. En definitiva, un barri que va ressorgir per a convertir-se en un referent per a la ciutat de València.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra