caixa popular

Rodríguez: “La Diputació ha creat per primera vegada una àrea de comarcalització per a mancomunar serveis”

La institució provincial ha reforçat l’autonomia dels alcaldes per a “garantir el principi d’autonomia local, perquè són ells qui millor coneixen les necessitats dels seus municipis”

Rodríguez: “La Diputació ha creat per primera vegada una àrea de comarcalització per a mancomunar serveis”
16/11/2016 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha defensat en la Conferència Internacional de Mancomunitats, a Alzira, “la importància de l’associacionisme i la col·laboració entre municipis i ens locals per a dimensionar el treball de cada municipi i arribar a més llocs i persones”. En aquesta línia, Rodríguez ha destacat la creació, per primera vegada en la Diputació, de “una àrea de Comarcalització, que dirigeix la diputada i alcaldessa de Gandia Diana Morant, amb l’objectiu de mancomunar serveis”.

Segons ha explicat el president de la Corporació provincial, “aquesta és la millor forma d’organitzar-se, especialment per a cobrir les necessitats dels municipis més xicotets i oferir un major nombre de recursos a la ciutadania en un temps en el que toca fer més amb menys”. Jorge Rodríguez ha recordat que, amb els nous gestors de la Diputació, “les mancomunitats poden a més beneficiar-se directament de les subvencions provincials, com és el cas del finançament d’aquesta trobada internacional organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Alta”.

Rodríguez ha insistit en el fet que la gestió de la nova Corporació provincial “es basa en el principi de col·laboració entre institucions, amb l’objectiu que siguen més els valencians i valencianes els que es beneficien de les ajudes públiques”. En aquest sentit, el president de la Diputació de València ha insistit en el fet que els diners “no són de cap administració en concret sinó dels ciutadans que paguen els seus impostos, per la qual cosa la col·laboració és fonamental i arriba també a l’àmbit intermunicipal”. El president provincial ha felicitat al cap del Consell, Ximo Puig, per ser un president “municipalista”, i ha garantit que la Diputació estarà al costat del Consell i els municipis per a engegar el Fons de Cooperació Municipal.

Respecte a les possibles duplicitats que poden donar-se en la gestió de les diferents administracions públiques, Jorge Rodríguez ha advocat per revisar el paper que exerceix cada ens i les seues competències i responsabilitats, encara que “el més important en el nostre cas és que la Diputació de València gestione el que li correspon i seguisca dedicant-se diàriament al que ha de fer, que és donar servei i garantir les necessitats bàsiques de desenes de municipis per als quals aquesta institució és molt útil”.

En la inauguració de la Conferència, organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Alta i que, durant tres dies, reunirà a un centenar d’entitats d’Espanya, Europa, Amèrica i Àfrica per a intercanviar experiències d’associacionisme intermunicipal, també han participat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Juan Àvila, i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, a més dels diputats provincials Diana Morant i Ivan Martí.

Jorge Rodríguez, qui a més de president provincial és alcalde d’Ontinyent, ha assegurat estar “convençut que tota figura associativa municipal suposa un reforç necessari per al treball dels ajuntaments a nivell local, amb vista a la millora dels serveis públics i la qualitat de vida de les persones que opten per viure en aquests pobles i xicotetes ciutats”.

Amb l’arribada del nou equip de govern a la Diputació de València fa ja més d’un any i mitjà, la institució provincial ha reforçat l’autonomia dels alcaldes per a, segons Jorge Rodríguez, “garantir el principi d’autonomia local, perquè són ells els qui millor coneixen les necessitats dels seus municipis”. Per açò, “la tasca de les mancomunitats és important, ja que garanteixen el principi d’autonomia local pel qual apostem en aquesta nova etapa política en la Diputació”, ha conclòs el president.

 

20 anys d’associacionisme

La Mancomunitat de la Ribera Alta celebra enguany el seu vinté aniversari amb actes com el cicle de conferències d’abast internacional que arranca a Alzira per abordar el present i futur de les mancomunitats de municipis com a model d’èxit per a la prestació de serveis.

A través de ponències, tallers i taules redones, els representants públics intercanviaran experiències i bones pràctiques sobre la gestió de les mancomunitats. Fórmules de cooperació territorial, especialització intel·ligent, oportunitats per al desenvolupament sostenible en l’àmbit municipal, evolució històrica de les mancomunitats, regulació legal o modalitats d’associacionisme voluntari local a escala internacional són alguns dels temes clau que s’abordaran en les més de 30 intervencions programades.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

sempre teua
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
sempre teua
Turismo salou