caixa popular

Ribó sobre el Pla Especial del Cabanyal: 'Les zones verdes s'han de conservar'

Els veïns del Cabanyal reclamen que no es construïsca sobre les zones verdes

Ribó sobre el Pla Especial del Cabanyal: 'Les zones verdes s'han de conservar'
01/03/2018 -
agroviva

El pla especial del Cabanyal es trontolla després que l’Alcalde de València, Joan Ribó, haja manifestat el seu suport als veïns del barri, que reivindicaven que la rehabilitació del barri no implicara eliminar les poques zones verdes amb les quals compta. I és que el projecte de remodelació, que està en fase d’informes previs, contemplava la construcció de 1.500 habitatges en el Cabanyal, que es concentrarien en Eugenia Viñes i en altres dues unitats previstes en la franja de sòl paral·lela al carrer Doctor Lluch. Una zona en la qual es troba tant un parc, com unes dotacions esportives que, en cas de complir-se el projecte, desapareixerien.

Una proposta que no ha agradat gens als veïns d’aquest barri valencià que, des del principi, han reivindicat la importància de rehabilitar el Cabanyal, però sense la necessitat de crear noves construccions que, a més, suposen la pèrdua d’una de les poques zones verdes de les quals disposen.

D’aquesta manera, els veïns no solament han exigit la retirada del Pla Especial del Cabanyal (PEC), sinó que han anunciat una recollida de signatures per a manifestar a l’Ajuntament la seua ferma oposició davant aquest projecte. Així, han recordat que el barri compta amb més de 2.600 habitatges buits, i 320 cases de titularitat pública, per la qual cosa no veuen necessari la construcció de més habitatges, sinó la recuperació del patrimoni.

No obstant això, des del Consistori ja s’han pronunciat, i ha sigut el mateix Alcalde de València, Joan Ribó, qui ha confessat que no li satisfà la idea de construir habitatges sobre una zona verda. En aquest sentit, Ribó ha assegurat que ‘ja vaig manifestar la meua opinió en la reunió de la Junta de Portaveus de govern del dilluns passat. Entenc perfectament les reivindicacions de la gent del Cabanyal, perquè una zona verda és una zona fonamental i s’ha de conservar’. Així mateix, ha afegit que no vol dir que el pla no servisca per a res, sinó que ‘s’ha d’adaptar i respectar els elements claus que plantegen els veïns: hem d’intentar aprofundir en la idea de permeabilitzar el Cabanyal fins al mar i respectar la zona verda. Es tracta d’una idea que compartim tots els grups que integrem l’Equip de Govern, i hem de treballar en eixes coordenades’.

Els arquitectes del pla defensen que aquestes mesures millorarien la vertebració del barri, però asseguren que treballaran en consonància amb les peticions veïnals. D’aquesta manera, la seua intenció serà, en tot moment, respectar els usos dotacionals i de zones verdes que ja existeixen, i fins i tot ampliar-les.

Finalment, altres de les mesures que també contemplava aquest projecte és la construcció d’altres 250 habitatges en la denominada zona zero del Cabanyal, una de les més afectades en l’intent de perllongar l’avinguda de Blasco Ibáñez; la integració de l’estació del Cabanyal en el barri, deixant de ser una rotonda; així com una execució integral al final de Blasco Ibáñez, que es destinarà a jardí.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − sis =

90s love u
corts valencianes
rambleta