Ribó convida a la ciutadania a participar en el 9 d'Octubre

Guardar

Mascletà a la Plaça de l'Ajuntament
Mascletà a la Plaça de l'Ajuntament

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha dirigit a tots els valencians i valencianes per a convidar-los a participar i gaudir de la festivitat del 9 d'Octubre. A més de fer-ho amb el tradicional Ban, la primera autoritat municipal ha difós el seu missatge, com ja va fer l'any passat, a través d'un vídeo que es pot veure a les xarxes municipals. En tots els formats, Joan Ribó anima la ciutadania perquè siga protagonista d'aquesta jornada festiva i reivindicativa, per aconseguir "que València es posicione en la carrera cap al futur, amb unes vies de comunicació ràpides i eficaces que ens connecten amb la resta del món, perquè la nostra tradició de poble obert a l'exterior ens avala".

La invitació de l'alcalde ha arribat a tots els barris i pobles de la ciutat, a través de 120 bans impresos que s'han exposat al mobiliari urbà i edificis municipals. També està a l'abast de qualsevol persona que, des de hui, pot accedir a ell mitjançant la web municipal o bé a través del canal Youtube de l'Ajuntament, i de les altres xarxes institucionals com ara Facebook i Twitter.

En primer lloc, Joan Ribó destaca que el 9 d'Octubre "celebrem el nostre reconeixement com a Poble" i parla del simbolisme d'aquesta data "en la que tots i totes ens ajuntem al voltant de la Senyera, en un acte tan emblemàtic com la Processó Cívica, que és una mostra d'unitat i de convivència que expressa una societat democràtica com la valenciana".

"Reconéixer-nos com a Poble implica estimar el nostre paisatge i la nostra geografia, conéixer la nostra història, valorar la nostra cultura pròpia i assumir així mateix la nostra diversitat com una mostra més d'enriquiment. Significa subratllar tot allò que ens uneix als valencians i valencianes. En definitiva, es tracta de llançar una mirada al nostre passat i present, sense perdre de vista on volem arribar, al nostre futur", explica l'alcalde.

Pel que fa al caràcter reivindicatiu de la jornada, Joan Ribó assegura que els valencians i valencianes "hem de ser conscients que el nostre desenvolupament com a Poble dependrà de tindre les eines que ho possibiliten. València és una ciutat dinàmica i ho ha sigut sempre". D'esta manera, manifesta que la ciutat ha crescut gràcies a l'esforç de la seua gent i a la competitivitat que ha demostrat, i afirma que per a progressar encara més, necessita unes infraestructures amb què demostrar el veritable potencial i la projecció que pot arribar a tindre.

LES INVERSIONS QUE VALÈNCIA NECESSITA

"Definir un nou model territorial més just i adequat al segle XXI implica exigir un tracte equitatiu, tant pel que fa al finançament com a les inversions. València vol avançar i bona prova en són les infraestructures ferroviàries que necessita i ens han de connectar a Europa per a fer valdre tot el nostre potencial", diu Joan Ribó en el vídeo institucional.

"És hora que València es posicione en la carrera cap al futur, amb unes vies de comunicació ràpides i eficaces que ens connecten amb la resta del món, perquè la nostra tradició de poble obert a l'exterior ens avala", reivindica en el ban en el qual també emplaça a la ciutadania "a buscar de manera conjunta, en la unitat que ens ha caracteritzat com a Poble al llarg de la història, l'avanç de la ciutat, amb accions com la dinamització de grans àrees de la ciutat com tota la franja litoral, on s'inclou la Marina de València".

"Però de res servirà aquest progrés si no reverteix en el benestar de les persones, dels nostres propis veïns i veïnes", afirma la primera autoritat municipal que conclou la seua crida ciutadana amb una reflexió sobre la Processó Cívica, "queenguany, una vegada més, ha de servir per a unir a tots els valencians i valencianes en defensa dels valors que volem projectar com a Poble: democràcia, germanor, esforç, dinamisme, cohesió, cultura, diàleg, sostenibilitat i progrés. I això hem de fer-ho possible a una veu".

NOUS VALENCIANS EN LA PROCESSÓ CÍVICA

En aquesta Processó participarà, per primera vegada, el Consell Local d'Immigració que, hui dijous, ha organitzat una conferència sobre l'origen de la festa. Aquest òrgan serà el representant de les persones procedents de diferents parts del món que viuen a València "i volen visibilitzar que la festa és de tots i de totes i enviar un missatge sobre el qual enriqueix que resulta la interculturalitat i convivència, tal com ha informat hui la regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fábregas. L'esmentada conferència, que s'emmarca en l'agenda d'activitats per promocionar la diversitat cultural del Consell Local la impartirà el professor d'Història Medieval de la Universitat Jaume I, Ferran Esquilache, a les 18.30 hores, a la Fundació Universitat Empresa de la Universitat de València.

La Processó Cívica serà l'acte central del programa d'activitats dissenyat amb motiu de la celebració de la festivitat del Nou d'Octubre, que enguany compta amb un programa oficial en el qual han col·laborat diverses entitats, com ara la Federació de Folklore o la Federació Valenciana de Moros i Cristians. A més, les activitats programades per l'Ajuntament de València es coordinen amb la programació global de la Generalitat, "amb una imatge global que ja es veu en mupis de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats