La Generalitat es dóna pressa per a aplicar la Renda d'Inclusió

El Consell ha aprovat tramitar el seu decret per la via d’urgència

La Generalitat es dóna pressa per a aplicar la Renda d'Inclusió
02/03/2018 -

Han passat tres mesos des que es va aprovar la Llei de la Renda Valenciana d’Inclusió, en a la qual la Generalitat preveu invertir prop de 88 milions d’euros aquest exercici. No obstant, aquesta no es començarà a aplicar fins al dia 22 d’abril, tal com fixava la norma. Però perquè entre en vigor, és necessari que s’aprove el decret que la regula, per la qual cosa el Consell de la Generalitat ha acordat tramitar-lo per la via d’urgència.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, qui ha recalcat que aquesta nova renda pretén “Millorar les quanties econòmiques, la gestió, la durada en el temps i els processos d’inclusió i de possibilitat d’un projecte de vida a les persones que han sigut excloses d’aquesta societat”.

Cal recordar que un dels grans avanços d’aquesta norma és que unifica múltiples ajudes i simplifica la burocràcia a la qual s’han d’enfrontar els beneficiaris d’aquestes. A més, aquestes ajudes tindran caràcter indefinit, enfront del límit de 3 anys que establia l’actual renda garantida de ciutadania.

D’altra banda, per a accedir a ella serà necessari només un any d’empadronament, davant dels 24 mesos actuals, i amplia l’edat per a poder sol·licitar-la a 18 anys, alhora que s’elimina el límit d’edat per a percebre-la, quan ara era només per a persones d’entre 25 i 65 anys.

Però el més rellevant és la quantia. I és que a partir d’ara, es calcularà en relació al Salari Mínim Interprofessional (SMI). Actualment la renda garantida de ciutadania era de 385, però la nova prestació ascendeix a 515 euros en el cas d’un titular i a 706 per a cada unitat familiar de quatre persones, per exemple.

Així mateix, la llei estableix, com a novetat, l’eliminació de la distinció entre entitats municipals col·laboradores i no col·laboradores, apostant per la municipalització en la instrucció, tramitació i seguiment de la prestació de renda de garantia en les seues dues modalitats.

tags

gva

plataforma per la lengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =