Remuntada en l'últim quart i la Fonteta segueix imbatuda (77-72)

El València Basket va estar a remolc des del segon quart, però va saber apretar les dents en defensa i va acabar tancant el triomf des del tir lliure

1617_vbc-cjb-4

Valencia Basket va remuntar deu punts en l'últim quart per a allargar la imbatibilitat de la Fonteta i portar-se un apretat triomf davant el Divina Seguros Joventut per un marcador final de 77-72. L'equip taronja va estar a remolc des del segon quart, però va saber apretar les dents en defensa per a posar-se per davant amb un parcial de 15-0 en l'últim acte i acabar tancant el triomf des del tir lliure. Joan Sastre, amb 15 punts, va ser el millor en la 15ª victòria de la temporada en Liga Endesa, a tres dies del primer partit de quarts de la 7DAYS Eurocup davant el Khimki Moscow Region.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Una esmaixada d'esquena de Luke Sikma va ser la primera anotació del partit davant un Divina Seguros Joventut que va començar comandant el marcador de la mà de Bogdanovic. Dues cistelles seguides de Dubljevic van posar el primer avantatge taronja, però un triple de Sàbat i una safata de Abalde van posar quatre a dalt abans d'un triple de Vives (9-10 min.6). Abalde i Jordan van ampliar la renda visitant encara que Sikma després de rebot ofensiu i una penetració de Rafa Martínez contenien l'encert verd-i-negre per a posar el 13-14 a tres minuts del final del primer quart. Dues cistelles consecutives de Slava Kravtsov van posar dues vegades per davant a l'equip taronja, que va acabar el primer acte manant per 17-16.

Un 2+1 de Fernando San Emeterio i una esmaixada de Will Thomas mantenien la igualtat en el partit en una fase de falta d'encert dels dos equips que va trencar la Penya amb un parcial de 0-8 que va portar a Pedro Martínez a parar el partit (22-30 min.15). El quadre verd-i-negre va arribar a manar per deu davant un Valencia Basket que no aconseguia encistellar cap de les seues opcions des del triple (1/10 en triples en la primera part) fins que San Emeterio va trencar el parcial amb un revers marca de la casa. Un triple de Bogdanovic va posar el 24-35, però un ganxo de Dubljevic i una cistella baix l’anella fabricada per Sikma van retallar el desavantatge local abans que dos tirs lliures de Stutz manaren el partit al descans amb 28-37.

Sàbat i Jordan van disparar l'avantatge visitant fins als tretze punts en l'inici de la segona meitat, encara que una cistella lateral de Van Rossom i un 2+1 de Sato van donar resposta a eixe inici verd-i-negre. Un triple des de la cantonada de Sastre va ampliar el parcial fins a un 8-0, encara que va trobar la rèplica d'un altre triple, en este cas de Bogdanovic. Sastre va assumir la responsabilitat ofensiva per a neutralitzar els punts de Abalde i un 2+1 d'Oriola va posar el 41-46. Sato i una nova cistella amb addicional, en este cas de Sastre, van col·locar a Valencia Basket a dos punts (46-48 min.26). Stutz va acudir al rescat del seu equip en este moment complicat i va estirar la renda visitant de nou a sis punts en dues ocasions, malgrat l'encert en el tir lliure de Guillem Vives i Rafa Martínez. Un triple de Ventura, dos tirs lliures de Vives i una cistella sobre la botzina de Gielo deixaven el marcador en 52-59 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Stutz va posar deu a dalt al Divina Joventut en el primer atac de l'últim acte, però es va trobar la rèplica immediata d'un altre triple de Sastre. I en l'acció següent, un tap d'Oriola sobre Sàbat i un nou triple de Sastre posaven el 58-62 després de només minut i mig de quart. Una cistella després de rebot ofensiu de San Emeterio va apretar encara més i una penetració del propi San Emeterio empatava el partit amb un parcial de 10-0 que portava a Ocampo a parar el partit amb 62-62 davant una Fonteta lliurada a l'energia desplegada pel seu equip. Sastre i Sikma des de la línia de personal i un triple de Van Rossom allargaven el parcial fins a un 15-0 per al 67-62, encara que Abalde va respondre amb un triple. Dubljevic va esmaixar amb força, però també ho va fer Jordan per a mantindre el partit en dos punts d'avantatge per a l'equip taronja. San Emeterio va anotar dos tirs lliures, Bogdanovic va clavar el triple però en la lluita pel rebot Stutz va derribar a Dubljevic i li va donar altres dos tirs lliures que no va malgastar (73-70, -2:32 per al final). Stutz i Sastre van fallar els seus tirs, i Abalde va trobar a Stutz que es va penjar amb força per a posar a un als seus. El triple de Van Rossom es va eixir, però Valencia Basket va defensar l'acció següent i Oriola va anotar el 75-72 amb 51 segons per jugar. Dimitrijevic va perdre la pilota, però Sastre també ho va fer per a donar-li una última possessió a la Penya. Abalde va buscar l’anella i va cometre una infracció de passos que va retornar la pilota a Valencia Basket. Rafa Martínez, des del tir lliure, va posar el 77-72 amb el qual va acabar el partit.