caixa popular

Remodelació de la zona d'esplai per a gossos d'Abastos

Remodelació de la zona d'esplai per a gossos d'Abastos
03/07/2017 -

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Parcs i Jardins, ha encetat aquest dilluns les obres per remodelar l’espai de socialització per a gossos d’Abastos, un projecte derivat dels pressupostos participatius de 2016 que hagut de passat per la Comissió de Patrimoni, en afectar a un edifici protegit. En paral·lel, aquesta actuació servirà com a punt d’inflexió per solucionar el conflicte competencial a l’hora d’assumir el manteniment de diverses zones d’aquest entorn, una qüestió que ha comportat la reivindicació veïnal des de fa anys.

L’actuació municipal, amb un termini d’execució de dos mesos, preveu la substitució del terreny existent per terra morterenca nova per evitar la formació de bassals d’aigua. El moviment de terres començarà dilluns vinent. A més, s’instal·larà una xarxa de reg per aspersió amb programador horari per a evitar olors. Aquesta zona es desinfectarà periòdicament i també s’hi faran desodoritzacions.

El tancament es reposarà amb una tanca d’un metre i mig de fusta tractada en autoclau i disposarà de dues portes d’accés. També hi haurà una banda de formigó imprés per accedir als nivells diferents i millorar així l’accessibilitat.

La intervenció inclou la reposició de cinc arbres en l’interior d’aquesta zona, amb una separació de la terra vegetal i la morterenca i una tanca de 90 centímetres d’alçada. També es reposaran cinc tarongers que falten al perímetre exterior. D’una altra banda, s’instal·larà una font perquè puguen beure els gossos, cinc pals de fusta de huit centímetres de diàmetre perquè facen les seues necessitats, dues rampes i una passarel·la per a l’entreteniment dels animals i dues papereres amb dispensadors de bosses. A més, es col·locaran tres cartells amb les normes d’ús d’aquest espai. D’una altra banda, es preveu la substitució de les lluminàries i columnes existents per unes de led amb millor nivell lumínic i un consum més eficient.

Solució competencial.

L’Ajuntament també dóna resposta en aquest entorn a la manca de manteniment dels espais exteriors de l’edifici. “Durant molt de temps hi ha hagut un clam veïnal que el Govern de la Nau sí que ha escoltat i hem treballat per donar-li resposta”, ha afirmat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, qui ha explicat que, a banda de solucionar totes les mancances de l’entorn, la seua Delegació es farà càrrec del manteniment de la zona de gossos i dels arbres de l’entorn, mentre que Gestió de Residus Sòlids, també sota la seua gestió, durà a terme totes les tasques de neteja i Servicis Centrals, sota la coordinació del regidor Sergi Campillo, s’encarregarà de l’enllumenat.

Soriano, a més, ha destacat que la zona de jocs infantils que es va crear sense cap adscripció a una regidoria concreta passa a ser controlada des de l’àrea municipal que ella coordina. “Ara sí hi haurà un manteniment continuat d’aquest espai, una qüestió especialment important donat que les persones que l’utilitzen són xiquets i xiquetes”, ha ressaltat. Aquesta setmana es penjarà un cartell en aquest espai per anul·lar aquesta zona durant una setmana, atesa la necessitat d’espai dels camions d’obra per poder accedir-hi.

“Diverses regidories ens hem coordinat per poder fer una gestió millor i solucionar així problemes que estaven enquistats”, ha afirmat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha destacat que des de la seua Delegació s’ha col·laborat per aconseguir una il·luminació més eficient.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 11 =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata