caixa popular

Idees innovadores per a redissenyar la nova Plaça de l'Ajuntament de València

El projecte ‘Redconexión’ va ser el guanyador del repte Architecthon

iStock.com/RomanBabakin

Idees innovadores per a redissenyar la nova Plaça de l'Ajuntament de València
03/07/2018 -

En els pressupostos participatius de DecidimVLC 2017, la proposta presentada per un veí, que demanava la conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l’Ajuntament va ser la més votada pels valencians. Una iniciativa arriscada, que canviarà la manera de desplaçar-nos per la ciutat, i que des del Consistori van apostar per traure-la avant. Hui dia, poc se sap de com serà la nova Plaça de l’Ajuntament, ja que s’ha donat prioritat a altres canvis igual d’importants, com la remodelació de la Plaça de la Reina o la Plaça de Bruges. No obstant això, la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament és una proposta pendent que no tardarà molt a començar a executar-se.

D’aquesta manera, i aprofitant la celebració del repte Architecthon, en el qual més de 40 estudiants d’arquitectura de diferents ciutats havien de trobar solucions a un projecte sobre algun espai públic plantejat, en tan sols 24 hores, des de l’Ajuntament es va apostar per introduir el projecte de desenvolupament d’aquesta plaça emblemàtica de València en aquesta competició. I és que, tal com explicava el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ‘les propostes que realitzen els participants contribuiran a enriquir el debat que, durant enguany i el pròxim any, s’obri entorn del projecte de la Plaça de l’Ajuntament’.

I així ho van fer. El projecte guanyador va ser ‘Redconexión’, integrat per Teresa Balibrea, Miguel Morillas, Alejandro Moreno i Ismael Zazo, que van plantejar una plaça multifuncional amb una distribució de l’espai innovadora, i en el qual es va tenir en compte tots els possibles usos que es poden donar en la plaça. No obstant això, també van ser molt interessants tant la proposta ’24 horas en el teatro’ – segon classificat – que va plantejar la plaça com un gran teatre amb diferents possibilitats escenogràfiques, com el projecte ‘Espacio’ – tercer classificat – que optava per la instal·lació d’una pèrgola i la reconsideració de l’orografia de l’espai públic.

Unes propostes que es plantejaran en el debat de com serà la futura Plaça de l’Ajuntament, encara que sí que és cert que es va trobar a faltar la presència de l’aigua i la vegetació en els projectes presentats, uns elements que, pel que sembla, seran protagonistes indiscutibles en la nova plaça.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 5 =

cultura diputacion de valencia
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou