Realitat virtual per a dissenyar una València més inclusiva

Guardar

Las Naves
Las Naves

«Podem mirar la ciutat amb altres ulls? Podem emprar la realitat virtual per a experimentar un nou disseny de ciutat més habitable, participativa i inclusiva?». Aquestes dues preguntes es formularan i s'intentaran donar resposta el pròxim dilluns en la segona sessió del cicle «Realitat Virtual per al desenvolupament humà» que està celebrant-se des de fa un mes a Las Naves.

«Realitat Virtual per al disseny de l'espai urbà i la participació ciutadana» és el títol d'aquesta nova sessió que comptarà amb la presència d'experiències de ciutats com Santander, Santa Coloma de Gramenet i València, així com amb un taller de realitat virtual amb expositors, on el públic assistent podrà experimentar això de mirar la ciutat amb unes ulleres de realitat virtual.

Las Naves ha organitzat aquest cicle de sessions entorn la realitat virtual per abordar diferents problemàtiques o reptes socials als quals aquesta tecnologia pot donar resposta. La primera sessió -celebrada amb èxit de participació el passat mes d'octubre- girà al voltant de la realitat virtual aplicada a atendre la diversitat funcional, i com a través d'aquesta tecnologia es pot ajudar al fet que moltes persones que tenen una discapacitat milloren la seua vida quotidiana i el seu benestar.

El pròxim dilluns 20 de novembre -a les 17h- serà torn per preguntar-se si és possible també analitzar l'espai urbà i la participació ciutadana posant-se unes ulleres de realitat virtual, i que la visió que s'obtinga d'aquesta experiència puga ser útil per dissenyar estratègies de millora de la ciutat.

En la sessió intervindran les ciutats de València, Santander i Santa Coloma de Gramenet, les quals relataran les seues experiències amb aquesta tecnologia aplicada a l'espai urbà i la participació ciutadana. Tindrà també lloc una taula redona sobre la participació ciutadana a través de la realitat virtual, i les persones assistents podran experimentar-la in situ amb un taller i expositors que disposaran d'ulleres per a provar.

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha assenyalat que aquest cicle busca en les noves tecnologies «mecanismes innovadors per analitzar i identificar problemàtiques de la ciutat, i conseqüentment millorar la vida de la ciutadania. Tenim al nostre abast la possibilitat d'experimentar amb elles per aconseguir, per exemple, empatitzar amb aquelles persones amb diversitat funcional, amb les dificultats que diàriament s'hi troben, i actuar en conseqüència per acabar amb les barreres de la ciutat; o en el cas que ens ocuparà el pròxim dilluns estudiar quin i com és l'espai de participació que volem per a València i quina la implicació de tots i totes en el seu disseny urbà».

Les persones que desitgen participar en la sessió del pròxim dilluns poden fer-ho gratuïtament inscrivint-se al web https://www.eventbrite.es/e/entradas-realitat-virtual-per-al-disseny-de-lespai-urba-i-la-participacio-ciutadana-39827818076. El cicle continuarà el 15 de gener amb la jornada sota el títol «Realitat Virtual per a la sensibilització i consciència social».

Destacats