Ramón Tamames: “Tot el que hui veiem, va ser un dia imaginació. Tot el que un dia imaginem, pot ser realitat demà”

Guardar

mesa-inaugural
mesa-inaugural

La Setmana Informàtica, el principal esdeveniment del sector de la Comunitat, ha continuat hui amb la celebració de la jornada "L'empresa en la societat 4.0". Aquest fòrum, organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), ha obert avui les seues portes per a intercanviar idees sobre la important posició del sector privat dins de la digitalització.

En l'obertura oficial ha participat el Vicepresident Executiu del Consell Valencià de la Innovació, Andrés García Reche, qui ha aprofitat la trobada per a traslladar els objectius a mitjà els objectius a mitjà termini de l'Agència Valenciana de la Innovació en la seua primera trobada des que va ser triat que suposa acompanyar a les empreses en aquesta 4 revolució industrial i les tecnologies implicades en ella. Per la seua banda, el President del COIICV Alejandro Blasco ha destacat la importància d'aquesta trobada per a motivar a les empreses a continuar per la senda empresa de modernització de les seues organitzacions, en el qual l'ús de les tecnologies de la informació i la contribució dels especialistes que les implementen són claus per a l'èxit. "Solament les empreses que tinguen el canvi i l'agilitat en les seues agendes i que entenguen el valor que aporten al seu negoci, tindran possibilitats d'èxit."

El canvi climàtic i la digitalització

La tercera sessió de la Setmana informàtica ha comptat amb la presència del catedràtic d'Estructura Econòmica, Ramón Tamames. El professor i un dels pares de la Constitució Espanyola actual ha explicat des d'una visió multidisciplinària el que suposa la digitalització en aspectes relatius al canvi climàtic. Ha començat la seua intervenció destacant la responsabilitat en aquestes qüestions dels enginyers informàtics ja que "lidereu i manegeu la tecnologia". Per això ha destacat com la regulació i supervisió de la professió són bàsiques per a la nostra societat.

En paraules Tamames hui disposem major informació al nostre abast per a véncer la desigualtat. "Sabem positivament que amb xicotetes millores pot tenir una vida més adequada un fons de col·lectiu castigat d'Àfrica, o digitalitzar el creixement equitatiu, avui tenim una informació major gràcies als big data, també de qüestions ambientals gràcies al sistema de satèl·lits per a rebre la informació dels gasos en l'atmosfera. A més ha recordat el lema últim de la ciència en els nostres dies, unes paraules preses del filòsof i dibuixant anglés William Blake, "Tot el que avui veiem, va ser un dia imaginació. Tot el que un dia imaginem, pot ser realitat demà" i ha instat a no especular amb la tecnologia i no creure's déus.

Destacats