Qui colpeja primer, colpeja dues vegades?

El València Basket aguanta el partit i mata en l’últim quart per a sumar l’1-0 de la final, el divendres a Màlaga el segon assalt

ifs_3017
ifs_3017

Una final d'infart, una final igualada en el marcador però en part dominada en la pista per l'Unicaja de Màlaga. El València Basket va saber aguantar fins al final i pegar la destralada en l'últim quart. Va tancar els primers deu minuts amb empat a 20, el segon amb empat 35, el tercer van acabar dos a dalt amb 50-48 i en l'últim quart van estirar la renda a sis (68-62). L'Unicaja se desespero en els últims compassos quan un triple de Dubljevic sentenciava el quart. El primer assalt guanyat, toca anar el divendres a Màlaga a rematar la faena. L'Unicaja, jugant a casa no deixarà passar l'oportunitat de forçar el tercer partit. Encara queda per decidir però el títol està un pas més a prop.

El primer quart va ser un mesurar-se les forces dels dos equips. Tots dos cercaven dominar el marcador però era l'Unicaja el que li guanyava la partida al conjunt taronja i dominava el lluminós i el joc. Amb bones defenses anul·laven l'atac local i, a més, els de Pedro Martínez no trobaven l'anella per a retallar distàncies. Malgrat arribar a anar 10 per sota en el marcador (7-17), el València Basket no va perdre la calma i amb Sastre encapçalant l'armada local van ser trobant els buits i sumant punts fins a deixar el marcador després dels primers deu minuts en un empat a 20.

El segon quart repetia el guió del primer. L'Unicaja de Màlaga tornava a dominar el tempo del partit. Es posava per davant en el marcador i amb fèrries defenses anul·lava les idees del València Basket. L'arbitratge va començar a cobrar protagonisme juntament amb els punts dels jugadors visitants, sobretot Fogg, Nedovic, Brooks i Omic. Malgrat anar per sota en el marcador tot el quart, arribant una altra vegada a estar 9 abaix, el València Basket va trobar una vegada més en Sastre el timó al qual agafar-se per a remuntar este segon quart i era Boja Dubljevic el que baixava una pilota rebotada d'un triple de Sato per a deixar la contesa empatada a 35 per a anar al descans.

Després del descans, era un tornar a començar, 35-35 el marcador marcava una igualtat que en la pista no s'havia vist del tot. El València Basket remuntava dues vegades el resultat i li quedaven 20 minuts per a somiar a adjudicar-se el triomf en este primer partit de la Final de la 7DAYS Eurocup. L'Unicaja va eixir dels vestuaris amb la clara intenció de tornar a dominar als taronjas. El València Basket va eixir de nou a la Fonteta amb ganes de donar-li a la seua afició el que mereixia. El marcador tornava a estar dominat pels malaguenys però a poc a poc el València Basket començava a traure el seu caràcter i tenacitat per a, de la mà de Sato mancant poc més d'un minut per a acabar el quart, posar-se per davant en el marcador per primera vegada en el partit (47-46) renda que augmentava mancant 50 segons Thomas (50-46) però dos nous punts de l'Unicaja deixava tot per decidir mancant deu minuts (50-48).

Els últims compassos de la trobada van ser d'infart. La #CalderaTaronja, que havia animat des de molt abans de l'inici del partit, començava a espentar als seus jugadors, evitaven que es notara el cansament i des de l'inici d'esta cambra Oriola va posar en peus a l'afició i va començar a obrir a poc a poc una bretxa que l'Unicaja de Màlaga va acusar després d'haver dominat gran part de la trobada i pes a no deixar que el conjunt taronja s'anara de molt, un triple de Sato sobre la botzina, els rebots de Thomas i l'aparició de Bojan Dubljevic per a marcar l'últim triple de la trobada deixava el marcador en 68-62.