caixa popular

Què desitgen els valencians per al 2017?

Aconseguir una ocupació i apostar pels hàbits saludables són els propòsits més demandats per a aquest nou any

Què desitgen els valencians per al 2017?
02/01/2017 -

Fa tan sols dies des que vam donar la benvinguda al nou any. I com és habitual, molts són els propòsits que ens plantegem complir durant aquest 2017, però també els desitjos que demanem per a poder gaudir plenament de l’any que acaba de començar.

D’acord amb les dades del V Baròmetre Cofidis de la Il·lusió, trobar una ocupació, portar uns hàbits de vida saludables, conéixer gent nova o formar-se són alguns dels projectes que la majoria dels valencians volen engegar per al nou any.

Si ho separem per categories, el rànquing es quedaria de la següent manera: En l’àrea Formativa-Laboral destacaria trobar una ocupació, seguit d’aprendre un idioma. En tercer lloc, trobem la il·lusió d’aconseguir una ocupació que ens agrade. I és que, igual que succeeix a escala nacional, la il·lusió pels projectes laborals han guanyat pes en 2017.

En l’àrea personal, s’observa un augment de la preocupació per portar una vida sana. Per açò, cuidar l’alimentació i realitzar esport constant són els principals desitjos dels valencians. Així mateix, en el sector material, realitzar un viatge s’alça amb la primera posició.

Finalment, en l’apartat afectiu-familiar, es posiciona en primer lloc el propòsit de passar més temps amb la família i amics, seguit de conéixer gent nova. I és que les relacions socials són vitals per als ciutadans de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, un 10% dels enquestats, es planteja realitzar accions solidàries.

D’altra banda, també hi ha projectes que, malgrat no ser els més desitjats globalment, sí que són molt il·lusionants per a diferents segments de la població. D’aquesta manera, comprar un cotxe és un altre propòsit que il·lusiona als valencians d’entre 35 i 54 anys.

No obstant això, els majors de 55 anys se centren més a millorar la salut i realitzar accions que ajuden als seus fills o néts. Per la seua banda, els joves d’entre 15 i 24 anys estan més centrats a aprendre o millorar un idioma.

Molts propòsits per al 2017, que els valencians intentaran posar tot de la seua part per a poder complir els seus desitjos. I és que la Comunitat Valenciana ha augmentat un punt el seu índex d’il·lusió, superant la mitjana nacional, i situant a la nostra comunitat en la sisena posició del rànquing de comunitats autònomes més il·lusionades d’Espanya.

tags


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =