Quart de Poblet acull a 24 joves europeus dins del programa EWOCA3

Quart de Poblet acull a 24 joves europeus dins del programa EWOCA3

El projecte Quart en Verd va ser inaugurat el dilluns 14 en el poliesportiu de Quart de Poblet amb un acte en el qual van participar tots i totes les joves del programa EWOCA3, a més dels seus familiars i amics, i que va estar presidit per Salvador Martínez, Coordinador del projecte i de l’Associació Opendoors; Manuel Díaz , regidor de Zones Verdes; i Juan Medina, Tinent d’Alcalde.

Durant l’acte, un dels joves d’EWOCA3 i veí de Quart, va explicar que gràcies al projecte Quart en Verd s’han catalogat 43 plantes superiors del recinte del poliesportiu municipal i s’han instal·lat panells identificatius i explicatius amb un codi QR de cadascuna de les espècies. D’aquesta manera, es valorarà el patrimoni mediambiental del municipi. A més, va explicar la seua experiència sobre el programa EWOCA3, que va descriure com “una gran família”, en el qual han participat vuit joves d’Alemanya, vuit de Lituània i vuit de Quart de Poblet, d’entre 16 i 17 anys, i deu monitors.

Per la seua banda, Juan Medina va valorar l’esforç i la dedicació de tots i totes les joves que han treballat en el projecte durant les dues últimes setmanes, però també va destacar el seu lliurament i entusiasme d’anys anteriors a Alemanya i Lituània, on els i les participants d’EWOCA3 ja van desenvolupar projectes mediambientals. Així mateix, Juan Medina va destacar el fet que els i les joves de Quart de Poblet participen en aquest tipus de programes i dinàmiques, ja que enriqueix el municipi i fa d’aquest un lloc obert, plural i divers.

Finalment, es va descobrir un panell que inclou una breu explicació del programa EWOCA3 i una fotografia dels i les participants i que romandrà al costat d’una de les entrades principals del poliesportiu municipal.

Aquest programa, coordinat per Opendoors, finançat per la Unió Europea i el govern alemany i en el qual ha col·laborat l’Ajuntament de Quart de Poblet, ha oferit a joves europeus amb menys oportunitats l’ocasió de conviure com en un campament i aprendre amb el treball mentre desenvolupen productes relacionats amb el medi ambient i les tecnologies de la informació i la comunicació i que tenen un interés o ús públic. D’aquesta manera, durant les dues últimes setmanes els i les joves han estat convivint a Quart i dividits en grups de treball (cuina, comunicació i documentació, i senyalització) han engegat Quart en Verd. A més, han gaudit d’excursions, activitats i festes temàtiques.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + set =